Fener aradığı golcüyü buldu!

Sezonun ilk yarısını dördüncü sırada tamamlayan Fenerbahçe'de gözler ikinci yarıya çevrild

Fener aradığı golcüyü buldu!
24 Aralık 2012 Pazartesi 15:22 tarihinde eklendi, 1.235 kez okundu.

 

Fenerbahçe aradığı golcüyü İngiltere’de buldu. Sarı- lacivertliler Moussa Sow’un milli takımdaki partnerini transfer etmek için kolları sıvadı.
 
Fenerbahçe 2012-2013 sezonunun ilk yarısında beklenen performansı sergileyemeyince ara transfer döneminde kadroya yeni isimlerin eklenmesi bekleniyor. Daha önce de Galatasaray’ın transfer listesinde olan ancak teknik direktör Fatih Terim’in dizindeki 20 cm’lik platin nedeniyle transferini veto ettiği Newcastle United’ın yıldız golcüsü Demba Ba için sarı-lacivertli takım devreye girdi. Geçtiğimiz sezon Premier Lig’de 16 golün altına imzasını atan Demba Ba, bu sezon 18 karşılaşmada 11 kez fileleri havalandırma başarısı gösterdi.
 
SÖZLEŞMESİNİ UZATMADI
 
Geçtiğimiz sezon devre arasında vatandaşı Papiss Cisse’nin takıma katılmasından sonra gözden düşen ve yaz aylarında birçok takımın gündemine gelen Demba Ba bu sezon gösterdiği müthiş performansla takımın en önemli silahı oldu. Newcastle United yönetimi de performans artışının ardından bu sezon ligde oynadığı 18 maçta 11 kez fileleri havalandıran Senegelli oyuncu ile kontrat uzatmak için görüşmelere başladı. Ancak şu ana kadar bir anlaşma sağlanamazken, Yönetim 2014 yılında sözleşmesi sona erecek oyuncuyu sezon sonunda değerinin altında satmamak için, devre arasında satış listesine koymayı planlıyor.
 
Fenerbahçe, Demba Ba ile kulübü Newcastle United arasında yaşanan anlaşmazlıktan faydalanıp bu transferi gerçekleştirmeyi planlıyor. Demba Ba, geçtiğimiz Eylül ayında ücretinin düşük olmasını gerekçe göstererek kulüpten zam istedi. Şu anda haftalık 50 bin Pound alan Senegalli, bu rakamın 100 bine çıkarılmasını talep etti. Newcastle ile Demba Ba’nın menajerlerinin yaptığı görüşmelerden sonuç çıkmadı ve forvet oyuncusu Newcastle ile sözleşme uzatmadı.
 
Senegalli forvet Demba Ba’nın takımdan ayrılmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Öyle ki oyuncunun gidiş maliyeti dahi hesaplanmaya başlandı. Sözleşmesinde ’7.5 milyon pounda serbest kalır’ maddesi bulunan golcü oyuncu için Fenerbahçe devrede.
 
SOW’U İZLEMEK İÇİN KADIKÖY’E GELMİŞTİ
 
Senegalli yıldız, 2011-2012 sezonunda Fenerbahçe’nin Sivasspor’la oynadığı maça vatandaşları Sow ve Dia’yı izlemek için Kadıköy’e gelmişti. Sow’un da devreye girmesiyle yıldız oyuncunun transferine kessin gözüyle bakılıyor
 
Müsabaka Maçlar Gol Asist Süre
 
Avrupa Lig 2 – - 141
Premier League 18 11 2 1508
Afrika Kupası 2012 3 - - 194
Toplam: 23 11 2 1843
 
(amkspor.com)