Fenerbahçe 68-59 İstanbul Üniversitesi

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi'nin (TKBL) 17. haftasında oynanan maçta Fenerbahçe, İstanbul Üniversitesi’ni 59-68’lik skorla yenerek on altıncı galibiyetini aldı.

09 Şubat 2013 Cumartesi 18:12 tarihinde eklendi.

 

Kadınlar Birinci Ligi’nde lider Fenerbahçe, altıncı sırada yer alan İstanbul Üniversitesi ile karşılaştı. Maçtan Sarı Lacivertliler 59-68 galip ayrıldı. Angel Mc Coughtry 19, Cappie Pondexter 15, İvana Matovic ise 10 sayı üretti.
 
Mücadeleye Fenerbahçe, İvana Matovic,İstanbul Üniversitesi BGD ise Tiffany Carson’ın sayılarıyla başladı. İlk periyodu pota altında Anastasiya Verameyenka ile etkili olan Sarı Lacivertliler, 12-22 önde noktaladı. İkinci periyotta Angel Mc Coughtry ile sadece 10 sayı üretebilen Fenerbahçe potasında 11 sayıya izin vererek üstünlüğünü korudu ve ilk yarıyı 23-32 önde kapattı. 
 
Üçüncü periyotta Nevin Nevlin’in sayıları sonrasında üst üste hücumlardan boş dönenen Fenerbahçe, Cappie Pondexter’ın üç sayılık basketi ile suskunluğunu bozdu ve son periyoda da 37-50 önde girdi. Final periyodunda Tuğba Palazoğlu ve Nilay Kartaltepe’nin basketlerine hemen karşılık vererek rakibinin maça ortak olma çabalarını boşa çıkartan Sarı Lacivertliler maçtan da 59-68 galip ayrıldı. 

CİHAN