Fenerbahçe - PSV maç özeti

Fenerbahçe, Devler Ligi'nde Salzburg ile oynayacağı ön eleme maçı öncesi en ciddi hazırlık maçında Kadıköy'de PSV Eindhoven'a 2-0 mağlup oldu.

Fenerbahçe - PSV maç özeti
24 Temmuz 2013 Çarşamba 21:41 tarihinde eklendi, 4.542 kez okundu.
MAÇ SONUCU: FENERBAHÇE: 0 - PSV: 2

Şükrü Saraçoğlu Stadı'nda oynanan karşılaşmada Hollanda ekibinin golleri 15'te Matavz ve 71'de Locadia'dan geldi.
 
Fenerbahçe taraftarıyla buluştu
 
Yeni sezon hazırlıkları kapsamında Hollanda'nın PSV Eindhoven takımıyla İstanbul'da karşılaşan Fenerbahçe, 72 gün sonra Kadıköy'de taraftarıyla buluştu.
 
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda en son Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon 12 Mayıs Pazar günü Galatasaray ile karşı karşıya gelen sarı-lacivertliler, 72 gün sonra sahasında PSV Eindhoven maçıyla taraftarlarının karşısına çıktı. Taraftarlar, maç öncesi ısınmaya çıkan futbolcuları tek tek tribünlere çağırarak, sevgi gösterisinde bulundu. Sarı-lacivertli takımın yeni teknik direktörü Ersun Yanal'ı da taraftarlar uzun süre tribüne çağırdı. Yanal, ısrarlı tezahüratlar üzerine tribünlere doğru giderek, taraftarları selamladı. Sarı-lacivertli taraftarlar, PSV Eindhoven maçında stadı büyük ölçüde doldururken, maraton tribününde yer yer boşluklar göze çarptı.
 
İlk 11'de 7 yabancı
 
Teknik Direktör Ersun Yanal, PSV Eindhoven maçında ilk 11'de 7 yabancı oyuncuya yer verdi. Sarı-lacivertlilerde Yobo, Kuyt, Meireles, Cristian, Alves, Kadlec ve Webo ilk 11'de sahaya çıkarken, Türk oyunculardan Volkan Demirel, Bekir İrtegün, Emre Belözoğlu ve Caner Erkin ilk 11'de görev yaptı. Yabancı oyunculardan Sow, Holmen, Stoch ve Krasic ise yedekler arasında yer aldı. Fenerbahçe'nin Azerbaycan'ın Khazar Lankaran takımıyla yaptığı hazırlık maçında da ilk 11'de 7 yabancı sahaya çıkmıştı.
 
6 HAKEM UYGULAMASI
 
Spor Toto Süper Lig'de yeni sezonda uygulamaya başlayacak 6 hakem sistemi, ilk kez Fenerbahçe - PSV Eindhoven hazırlık maçında uygulamaya kondu. Karşılaşmada orta hakem Volkan Bayarslan'ın yardımcılıklarını Kerem Ersoy, Mehmet Kapluhan, Murat Özcan ve Onur Karabaş yaparken, 4. hakem olarak da Ceyhun Sesigüzel görev aldı.
 
MAÇ ÖNCESİ YENİ SEZON FORMALARI TANITILDI
 
Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşılaşmanın başlamasından 15 dakika önce özel ışık gösterileri eşliğinde yeni sezon formalar tanıtıldı. 2013 – 2014 sezonu için hazırlanan 3 farklı formanın her birinin, "kulübün köklü geçmişi", "sporcular" ve "efsane taraftarlar" olmak üzere Fenerbahçe Kulübü’nün temellerini oluşturan üç değere atfedildiği bildirildi. 
 
Migros tribününün önünde açılan dev perdede ilk olarak efsane çubuklu forma gösterildi. Çubuklu formayla çıkılan eski maçlar ve futbolcular perdeye yansıtılırken, futbolcuların daha önce yeni formalarla çekilen görüntüleri de yayınlandı. Yeni sezonda efsane çubuklu formanın, Fenerbahçe Kulübü’nün ilk amblemini oluşturan fenerin ışığından ve kulübün köklü tarihinden güç alarak, yepyeni ve modern bir yorumla taraftarların beğenisine sunulduğu belirtildi. 
 
Efsane çubuklu formanın ardından yeni sezon deplasman forması gösterildi. Deplasman formasında, kullanılan ana renk olan beyazın saflığı ve gücünü de arkasına alarak Fenerbahçe'nin dokuz şubesini formanın üzerine gofre çizgilerle taşıdığı ve Fenerbahçe’nin sadece bir futbol kulübü değil, spor kulübü olduğu gerçeğinin altının çizildiği kaydedildi. 
 
Tanıtımda son olarak adı "Taraftarın gücü forması" olan üçüncü forma gösterildi. Bu formanın göğüs kısmında Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki maçlarda tribünlerde topluca atkılar eşliğinde yapılan şovun fotoğrafı yer aldı. Bu formanın tanıtımında Türk Telekom tribününde yer alan taraftarlar atkı şov yaparak, ritim tuttu.

Stat: Şükrü Saraçoğlu
Hakemler: Volkan Bayarslan, Kerem Ersoy, Mehmet Kapluhan, Murat Özcan, Onur Karabaş

Fenerbahçe: Volkan (Dk. 46 Mert), Bekir (Dk. 46 Mehmet Topuz), Bruno Alves, Yobo (Dk. 75 Hasan Ali), Kadlec, Kuyt (Dk. 83 Selçuk), Meireles (Dk. 75 Holmen), Emre (Dk. 46 Mehmet Topal), Cristian (Dk. 46 Alper), Caner (Dk. 46 Stoch), Webo (Dk. 64 Sow)

PSV Eindhoven: Zeot (Dk. 46 Tyton), Karim, Bruma, Maher(Dk. 63 Toivonen), Schaars (Dk. 63 Hiljemarkx), Matavz (Dk. 63 Locadia), Wijnaldum, Arias, Willems (Dk. 81 Hendrix), Bakkali (Dk. 74 Jozefzoon), Depay

Goller: Dk. 15 Matavz, Dk. 71 Lucadia (PSV Eindhoven)
Sarı kartlar: Dk. 27 Emre Belözoğlu (Fenerbahçe), Dk. 57 Bruma (PSV Eindhoven)