Filmekimi programı açıklandı!

İstanbul Kültür Sanat Vakfı'nın (İKSV) düzenlediği Filmekimi, Vodafone FreeZone sponsorluğunda 29 Eylül-7 Ekim'de gerçekleştirilecek.

Filmekimi programı açıklandı!
12 Eylül 2012 Çarşamba 12:16 tarihinde eklendi, 1.401 kez okundu.

 

Filmekimi’nde bu yıl yine usta yönetmenlerin dünyanın belli başlı festivallerinde gösterilmiş, ödüller kazanmış son yapıtlarının da aralarında bulunduğu 40’a yakın film izleyicilerin karşısına çıkacak. Filmekimi’nin programı ise 10 Eylül’de açıklanacak.
 
Sinema keyfini ekim ayı boyunca İstanbul'un yanı sıra Türkiye'nin farklı kentlerine taşımaya devam edecek.
 
Filmekimi'nde, usta yönetmenlerin dünya genelindeki festivallerde gösterilmiş, ödüller kazanmış son yapıtlarının da aralarında bulunduğu 39 film izleyicinin karşısına çıkacak.
 
Bu yıl 11.'si düzenlenen Filmekimi, İstanbul sınırlarını aşarak Türkiye'nin 8 farklı kentine sinemanın “en iyi” ve “en güncel” örneklerini götürecek.
 
Filmekimi gösterimleri, bu yıl Bursa, İzmir, Ankara, Erzurum, Diyarbakır ve Gaziantep'te gerçekleştirilecek. Ayrıca Van ve Batman'da da ücretsiz gösterimler yapılacak.
 
VENEDİK'İN GALİBİ PIETA FİLMEKİMİ'NDE
 
Güney Koreli yönetmen Kim Ki-duk’un, Eylül ayında 69. Venedik Film Festivali’nde Altın Aslan ödülü alan son filmi Acı / Pieta, Venedik’ten sonra ilk kez Filmekimi’nde gösteriliyor. Tefeciler adına çalışan zalim ve yalnız bir adamın ve günün birinde karşısına çıkarak annesi olduğunu iddia eden bir kadının hikâyesini anlatan film, şiddet sahneleri yüzünden Kore’de şimdiden büyük bir tartışma yarattı.