"Futbolcuların hiç mi suçu yok?"

F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım ikinci yarı öncesinde oyuncularına aba altından sopa gösterdi

Futbolcuların hiç mi suçu yok?
03 Ocak 2011 Pazartesi 07:19 tarihinde eklendi.

 

2010’da  başarılı bir sezon geçirmediklerini söyleyen F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım 2. yarı öncesinde takımı hem uyardı hem de gözdağı verdi. Dün asbaşkan Şekip Mosturoğlu ile birlikte NTV’de ‘%100 Futbol’a konuk olan Yıldırım yine çarpıcı mesajlar verdi. İşte F.Bahçe Başkanı’nın başta futbol takımı ile ilgili olmak üzere sözleri:
 
“Futbolda başarı varsa, diğer branşlar ona katkı yapmış oluyor. Futbolda yoksa diğer başarılar nedense fark etmiyor. Türkiye’de başarı bir tek futbola endeksli. Bu ülkede en iyi kadro F.Bahçe’nin. Başarı getirdi mi? Henüz hayır. 2. devre normal seviyelerini yakalasınlar ligde diğer adaylar kadar şansımız var.
 
HEP başkan kötü, teknik adam kötü. Ya futbolcularda hiç mi suç yok? Oyuncular hep kendini kenarda tutuyor. Suç varsa herkeste var. Buradan herkese mesaj veriyorum. Artık Türkiye’de bazı şeyler değişmeli. Başarı için herkes aynı özveriyle çalışmalı.
 
OYUNCULAR Zico’dan rahatsızdı. Ama hocayı tenkit değil, iyi çalıştırmayla alakalıydı. İlk kez konuşuyorum artık herkes konuşacak. Oyuncular büyük takıma gelince geldikleri yeri unutuyor, oyuna kendilerini vermiyorlar. Aslında daha çok çalışmalılar ki; milli takım ve Avrupa yolu açılsın. Eğitim görmüyorlar. Bazı eksikleri var. Profesyonellik ayrı bir şey. Emeğinin karşılığını alıyorsan iş ahlakın olmalı. Oynamıyorsan küsmeyeceksin. Aykut yönetime ‘Şunu gönderin’ derse göndeririz.
 
‘ARAP ŞEYHİ GİBİLER’
 
Gece kulüplerinde oyuncuları sanki Arap şeyhi gelmiş gibi karşılıyorlar. Biz ‘Geldiklerinde bizi uyarın diyoruz’ ama kimse dinlemiyor. Artık canımız yanıyor. Masada pazarlıkta profesyonelsen, oynarken de öyle olacaksın.
 
Futbolcular bu mesajlara yanıt vermeli. Sahaya yüreğini koymalı, aldıklarını hak etmeliler. Yapmazlarsa yıl sonu hesaplaşırız. O zaman zararlı çıkarlar. Burada olmak formanın hakkını vermektir. Onlar da verecekler.”
 
‘SANTOS ÖYLE KONUŞMAMALIYDI’
 
Yıldırım, “Daum, Aykut Kocaman’dan daha iyiydi” diyen ve ilk yarıdaki başarısızlığı hocasına bağlayan Santos’un açıklamalarıyla ilgili olarak “Hocası hakkında böyle bir açıklama yapmaması gerekir. Bununla ilgili Aykut Kocaman’la konuşacağız. Ne yapılacağına o zaman karar vereceğiz” açıklamasını yaptı.
 
‘Çağırırlarsa Ajax maçına giderim’
 
“4 Ocak’ta Türk Telekom Arena’ya diğer başkanlarla beraber gideceğiz. G.Saray’ın Ajax ile oynayacağı açılışa da davet ederlerse gideriz. Bu statlar Türk futbolunu geliştirecek. Keşke her yere yapılsa. Bundan niye gocunalım, kıskanalım. Hepsi ülkenin malı. Aradaki fark, biz kendimiz yaptık, onlara devlet yardımcı oldu. Bu bizi üzüyor. Ama saygı duyuyoruz.”
 
‘Beşiktaş’ı neden KISKANAYIM Ki?’
 
“Beşiktaş'ın  yaptığı transferler ihtiyaçları karşılıyorsa iyi. Yıldız kavramı kişiden kişiye değişir. Türkiye’ye ilk yıldız oyuncuları getiren takım biziz, neden kıskanalım? Ortega’yı, van Hooijdonk’u, Roberto Carlos’u, Anelka’yı, biz getirdik. Ortega’nın geleceğine kimse inanmadı. Türk futboluna katkı sağlayacaklarsa onları tebrik ederiz.”
 
‘Havuzdan çıksak 120 milyon $ hazır’
 
“Anadolu kulüpleri güçlensin diyorlar. O zaman bizim de gücümüz azalacak. Denge böyle olur. Bugün havuz olmasın bana 120 milyon dolar teklif eden var. Biz Türk futbolu bir yere gelsin bozmayalım diye fedakarlık yapıyoruz. Şu an 40 milyon dolar alıyoruz havuzdan. 120 alsak o zaman ona göre oyuncu getiririz. Kulübü borçlandırırsak bunun altından nasıl kalkarız?
 
Stat ismiyle ilgili teklifler oldu biz düşünmedik. 12 yıl başkanlığımızı yapan Saracoğlu ismini kaldırmayı ben hiç düşünmedim. Benden sonra gelen ne yapar bilmem.”
 
‘Kimi isterse alırız’
 
“Eğer Aykut Kocaman yarın gelip ‘şu oyuncularla anlaştım’ derse olayı bitiririz. Transfer yapmak kolay. Maddi olarak karşılarız. Biz sezon başında Gyan ve Gomis’e gittik, o Niang’ı istedi. O ana kadar haberimiz yoktu. Aykut Kocaman’ı herkes desteklemeli. O gelirken kamuoyu olumlu bakıyordu. Ancak 5-6 ay sonra başka şey söylemeye başladılar. Ona tecrübe kazanması için zaman vermeliyiz. Kısa zamanda başarı beklendiği için sıkıntılar yaşıyoruz. Bu sadece bizim için de geçerli değil. Diğer kulüplerin de durumu aynı.
 
Önemli olan şampiyon olmak mı yoksa Kocaman yönetiminde geleceğe yatırım yapmak mı? Ben başarı isteseydim bunu söylerdim. Artık altyapı olarak belli bir noktaya geldik. Geleceği kurmalı ve yaşatmalıyız. Yoksa Kocaman yerine Avrupa’dan daha isimli birini getirirdik.
 
‘ALIŞMA DÖNEMİ SONA ERDİ’
 
Başarısızlık varsa bu benimdir. Biz başarılı olmaya mecburuz. Hepimiz bunun için kenetleneceğiz. Nasıl geçen sene son 8 maçta bunu başardıysak yine yapacağız. F.Bahçe’den diğer takımlara yarısından fazlasını transfer edersiniz. Bir alışma dönemi diyelim. Ama bu dönem artık bitmiştir. Artık tek hedef başarı yakalamak.”
 
‘22. haftada cözülür’
 
“Şampiyonlukta kimin ne şansı varsa bizim de o kadar var. Beşiktaş maçı sonrası bizim açımızdan ligin nereye gideceği belli olur. 2004’te 11 puan geriden gelip şampiyon olduk. O zaman da kimse Beşiktaş’ı durduramaz diyorlardı.
 
Olmayacak bir şey yok. Ama bu şekilde mücadele ederseniz olmaz. 2. devre böyle olmayacağını biliyorum. Zaten buna müsaade etmeyeceğiz. Trabzonspor’un da bu rahatlığı ikinci yarıda devam etmez.
 
Geçmişte G.Saray küme düşecek duruma gelmedi mi? Biz az farkla kümede kalmadık mı? Bunlara başkanlar yöneticiler üzülmez mi? Biz ne olacak bu takımın hali dedikleri zaman gece uyuyamıyoruz. Diyorlar hiçbir şeye karışma, sonra başarısız olunca suçlu sensin. Ben karışırım. Hata görürsem söyleyeceğim. Geçen sene 8 maçı nasıl kazandık? Ben ve yöneticiler büyük uğraş verdi. Birlik olduk. Takımlar kötü olabilir. Bunlar dönemsel. G.Saray yarın düzelir, biz de öyle.
 
Yabancıda serbestlikten yanayım. Ben alabileyim. Alayım da oynayıp oynamayacağına ben karar vereyim. Zaten Türk oyuncu çıkmıyor, bir de yabancı sınırı koyunca kalite düşüyor. İyi Türk oyuncu olsun neden yabancı alalım ki?”
 
‘U17’DEKİ OLAY ONLARA YAPILMALI’
 
“U17 maçındaki hadise terbiye sınırlarını aştı. Bunu yapanların ceza göreceğini umuyorduk. Ama yaptıklarıyla kaldı. Şiddet yasası çıkarsa bunun önüne geçilir. Bunların aynısını onlara yapmak lazım. O zaman da onların seviyesine indiniz diye tenkit ediliyorsunuz. İçimde fırtınalar kopuyor. Küçüklere ya da 1 kişiye 10 kişi saldırır mı? Bir şey yapmamız gerektiğini bildiğimiz halde yapamadık.”
 
BU KADAR TATİL OLUR MU?
 
“Şimdi tatildeyiz. Avrupa’da maçlar oynanıyor. Federasyon maçları oynatacak. Oyuncular 2 ay tatil yapıyor. Hangi meslekte bu var? En çok ücreti de futbolcular alıyor. 12 gün tatil yaptılar, en azından 15 günde kendilerine gelecekler. Bunlar baştan düzenlenmeli. Kulüpler Birliği’nde de bunları dile getireceğiz.”
 
‘Hakemler Avrupa’da iyi, burada dökülüyor’
 
“HAKEMLER Avrupa’da başarılı maçlar yönetiyorlar ama içeride başarılı değiller. Cüneyt Çakır’ın yönettiği Belediye maçında 3 puanımız gitti. Biz ne yapılıyorsa herkese o yapılsın. Ben bunu daha önce de söyledim. Biz eğer o şekilde davransaydık Denizli’de şampiyonluğu da bırakmazdık.
 
Biz Trabzon maçında şampiyonluğu kaybettik. Eğer öyle olsaydık bu son maça kalır mıydı veya son dakikada halletmez miydik?
 
‘Doping konusunda ‘sıfır’ toleransımız var’
 
ŞEKİP Mosturoğlu da Taurasi’nin doping olayıyla ilgili “Kişisel bilgiler saklanmalıydı. Neden açıklama yapmadığımız soruluyor. Biz olayı örtbas etmedik. Taurasi ve Kerem Gönlüm olayları çok farklı. Sistemli doping iddiası olsaydı sonuna kadar araştırırdık. Taurasi’nin maddesi uyku kaçırıcı bir madde. B numunesi yarın (bugün) açıklanacak. Doping konusunda sıfır toleranslıyız” dedi.