Futbolda TRT ve TTNET işbirliği

TRT ve TTNET işbirliği yaparak, futbolda İtalya Ligi ''Serie A'', Fransa Ligi ''Ligue 1'', İngiltere FA Cup, İngiltere Milli Takımı'nın iç sahada oynayacağı 2014 Dünya Kupası hazırlık ile eleme maçlarının yayın haklarını aldı.

Futbolda TRT ve TTNET işbirliği
14 Kasım 2012 Çarşamba 10:48 tarihinde eklendi.

 

Yayın hakları alınan organizasyonların tanıtımı, TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, TTNET Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak, yayın ile dağıtım hakları sahibi firma MP & Silva'nın Avrupa direktörü Roberto Dalmiglio ve Türkiye'nin Roma Büyükelçisi Hakkı Akil'in de katılımıyla İtalya'nın başkenti Roma'daki Rome Cavalieri Otel'de yapıldı. 
     
Üç yıllık anlaşma gereğince yayın hakları bedelinin TTNET tarafından karşılanacağı ve tüm maçların TRT vasıtasıyla IP televizyon platformu Tivibu üzerinden yayınlanacağı aktarılarak, TRT Spor kanalında da aynı gün içinde 2 maçın verileceği duyuruldu. 
   
 Ayrıca, Tivibu platformunda aynı anda 6 maça kadar canlı olarak futbolseverlere izlettirilebileceği ifade edildi. 
     
Şahin: ''Bu çalışmayı çok önemsiyoruz''- 
     
TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, futbolda son derece önemli organizasyonların yayın haklarını aldıklarını ve bu çalışmayı çok önemsediklerini kaydetti. 
     
Şahin, TTNET ile TRT arasında 2012 Londra Olimpiyatları'nın yayınlarıyla başlayan işbirliğinin, Dünya Salonda Atletizm Şampiyonası'yla devam ettiğini ve bugünkü noktaya gelindiğini vurgulayarak, ''TTNET'in teklifiyle de bu futbol organizasyonlarının yayın haklarını aldık. Bedeli TTNET tarafından karşılanacak. Tivibu kendi platformundan özel olarak yayınlayacak. TRT Spor kanalı da ayrıca bazı maçları verecek. Bu çalışma, Tivibu platformunun abone sayısının artmasına yardımcı olacak'' diye konuştu. 
     
Özellikle İtalya Ligi'ne ağırlık vereceklerini, ancak diğer organizasyonlardan da mümkün olduğunca karşılaşmaları futbolseverlerle buluşturacaklarını dile getiren İbrahim Şahin, TRT'nin 80 maç yayınlama hakkı olduğunu aktardı. 
     
Yılmaz: ''Süper Lig yayın hakları için duruşumuz değişmedi''- 
     
Türk Telekom Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, yayın hakları alınan futbol maçlarını Türk futbolseverlere en iyi şekilde ulaştıracaklarını söylerken, Spor Toto Süper Lig yayınlarına olan ilgilerinin de değişmediğini aktardı. 
     
Yöneltilen bir soru üzerine, geride kalan dönemde Süper Lig'in yayın ihalesine katılarak, gelecek dönemdeki bakış açılarını da ortaya koyduklarını belirten Yılmaz, ''Yayın hakları için yakın zamanda bir gelişme yok. Şu anda yorum yapmıyoruz. Ancak Türk Telekom'un duruşunda herhangi bir değişiklik söz konusu değil'' ifadelerini kullandı. 
     
Öte yandan, TTNET Genel Müdür Yardımcısı İlker Koçak, yayını yapılacak maçlar hakkında bilgi vererek, ''Abonelerden ekstra bir ücret talebimiz olmayacak. Bugün futbol için buradayız ama çalışmalarımız ve arayışlarımız, içeriğimizi zenginleştirip, müşteri beklentilerine cevap verebilmek için'' şeklinde konuştu. 
     
Yayın hakları sahibi MP & Silva şirketinin Avrupa direktörü Roberto Dalmiglio da açıklamasında, ailelerine TRT'yi de katmaktan dolayı gurur duyduklarını ifade edip, çok önemli bir ortaklığa imza atıldığını söyledi. 
     
İtalyan konuklar- 
     
Tanıtım toplantısında, İtalyan futbol dünyasından konuklar da yer aldı. 
     
Serie A takımlarından Lazio'nun kalecisi Federico Marchetti ile oyuncularından Ederson, şimdi spor yorumculuğu yapan eski futbolcu Luca Marchegiani ve eski hakem Gianluca Paparesta toplantıya katıldılar. 
     
Marchetti ile Ederson, imzaladıkları Lazio formalarını İbrahim Şahin, Tahsin Yılmaz ve Hakkı Akil'e verirken, bu oyunculara da Türk Milli Takımı formaları hediye edildi.