'Hak veriyorum ama Volkan'ın yaptığı yanlış'

TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Ntvspor ve NTV ortak yayınında önemli açıklamalarda bulundu

Hak veriyorum ama Volkanın yaptığı yanlış
17 Aralık 2014 Çarşamba 21:23 tarihinde eklendi.
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören, Ntvspor ve NTV ortak yayınında, % 100 Futbol programına konuk oldu.
 
Demirören, "Volkan'ın yaptığı yanlış. Volkan gitti diye takımı çekerim ama Volkan'a hak verdim. Volkan'ın takım için gitmemesi gerekiyordu. Benim takımım bunu hak etmiyor" dedi.
 
Demirören, ilk olarak MHK Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'in istifasına ilişkin konuştu.
 
Alp'in istifasına üzüldüğünü belirten Demirören şunları ifade etti:
 
"Haftada bir kaç kez biraraya gelirdik. Hiç haberim yoktum. Tabii ki çok üzüldüm. Tarafsızlığın sembolü bir isimdi. Yaşadığımız kaos ortamında futboldan çekiliyorum demesi herkesin şapkasını önüne koyması gerektiğini gösterir. Onun kadar dürüst biri geldi yerine. Telefonda görüştüm. Alp, "Size söyleseydim göreve devam edecektim, beni ikna ederdiniz" derdi. Duyumlarla umarım kişilerin yargılanmasından vazgeçilir.
 
'KİŞİLİĞİNE LAF SÖYLENDİ'
Ben burada konuşuyorum. Dün akşam 7'de kendisiyle konuştum dediğim gibi. Zekeriya hocanın kırgınlığı yok. Sadece kişiliğine laf söylendiği için istifa etti. Kulüpler birliği toplantıısnda 18 kulüp başkanı dürüstlüğünden emin olduklaırnı beyan ettiler. Böyle kişileri futboldan uzaklaşmasından bıktığımızı söylemeliyim.
 
Biz hakemlere maddi açıdan hakemlerimize, sıkıntılarında yardımcı olduk. MHK bilinmediği için dışarıdan yorumlar yapılıyor. Sanki biz önceden talimatlar veriyormuşuz gibi yorumlar yapılıyor. Hata yapan hakemler de dikkat etsinler. Biz hakemlerimizi mahçup etmek için oraya çıkartmadık.
 
Biz federasyon olarak her demece cevap vermeye kalksam, millet kaos oratmından beslenmeyi seviyor. Bunları artık kesmeliyiz. Spor programları biz de kaos yaratmak için... Futbol konuşulsun biraz.
 
Futbolcuların disiplin sevki pazartesi, yöneticilerinin salı günü yapılır. Yönetim Kurulu'na başladığımız anda istifayı öğrendim. Kim olur kim olmaz diye toplantıdan sonra konuştuk. Namoğlu'nu aradık, o da kabul etti. Kendisinin temiz geçmişi ve dürüstlüğünden şüphe duymadık.
 
Türk Futbol'u benden kurtulup biz olursa bir yere varırız. Yoksa senelerdir böyle geldik, böyle gideriz, hiçbir şey yapamayız."
 
'HAKEMLERİN ARKASINDAYIZ'
Hakem hatalarını da değinen Demirören şunları söyledi.
 
"Herkes iyi niyetli olduğunda biter. Hangi ülkede hakem hatalarından hangi MHK Başkanı istifa eder. Maalesef hakem hataları değil, hakemler tartışılıyor Türkiye'de. Hep art niyetli olarak hakemlerin art niyetli hareket ettiği söyleniyor. Federasyon olarak hakemlerimizin arkasındayız. Hakemler beyni ve kalbini aynı anda çalıştırarak cesur olarak hareket etmesi lazım. Biz hakemlerimzie güvendiğimiz için maçı erteleme hakkı verdik. Bizim tartıştığımız hata 700 karardan birkaçı oluyor maalesef.
 
'HAFTALARCA MANŞET OLUYOR'
Anadolu takımlarının maçlarında yapılan hatalar yerel gazeteler veriyor. Ama büyüklerin maçlarında bir hata oluyor, haftalarca manşet oluyor."
 
Kulpülerimiz yüzde 90'ı borç batağında. Onların borçlanmamasını engellemeye çalışıyoruz. Değişmesi gereken kulüplerin dernek yapısı. Senelerdir olan ama bir türlü çıkmayan spor kanunu çıkarsa hallolacak. Ama Kulüpler bu borç yapısı ile bırakılıp spor kanunu çıkarsa kulüpler 3 günde batar.
 
En son Kulüpler Birliği toplantısında, önümüzdeki uygulanacak sistemi Ocak ayında açıklama kararı alacağız. Yabancı oyuncu sayısında değişiklik olmayacak. Ocak ayında yabancı kuralı ile ilgili aldığımız kararı açıklayacağız ama 2015-2016 sezonunda uygulanacak. Yabancı kuralına milli takım kriteri koyunca Melo gibi önemli bir oyuncu bile Türkiye'ye gelemiyor.
 
'MİLLİ TAKIM YUHALANAMAZ'
Altyapıdan belli bir rakamı muhakkak koymak istiyoruz. İlerisini konuşmamız lazım. Milli Eğitim Bakanlığı’nın bu işe odaklanması şart. Almanya 2012-13’te bu işe 500 milyon Euro koydu. Oyuncu antrenmana gidiyor, sınıfın en çalışkanı akşam gelip derslerle ilgili bilgi veriyor. Bizim de böyle yerlere girmemiz lazım. Biz de pilot olarak çalışmalara başladık. Bunu yaymamız lazım. Altyapı için de Milli Eğitim Bakanlığı’yla ortak çalışarak bu yatırımları yapmamız lazım. Alt yapıdaki hocalarımızdan, hatır için gelenler çok. En önemlimiz alt yapı. Ancak hocalarımız kariyerli olması lazım. Federasyon olarak alt yapı hocalarını biz yetiştirelim dedik. Fatih Hoca’mız sadece Milli Takım hocası olarak getirmedik, direktör olarak getirdik. Bu çalışmaları yapsınlar diye getirdik. 6 turnuvaya katılmadık. Her türlü turnuvaya katılan milli takım yaratmamız lazım. Milli takım sadece alt yapı değil. Milli takımda taraftar kalmadı. Milli takımımız yuhalanıyor. Hangi statta oynuyorsak, o takımın oyuncusu alkışlanıyor diğer oyuncular yuhalanıyor. Tuttukları takımların formalarıyla maça geliyorlar. Tribünlerimiz dağıldı. Milli başarı tribünde başlar diyoruz, tribünlerdekiler Milli Takımı yuhalıyo
 
'VOLKAN GİTTİ DİYE TAKIMI ÇEKERİM'
Volkan’ın hareketi yanlış, maçı bırakıp çıkması yanlış. Konu kapandı bizim için. Seyircinin milli takım formasını giymiş bir oyuncuya o hakareti yapması doğru değil. Koşulsuz destek lazım. Federasyon olarak e-bilet ve passolig’i getirdik. Arjantin’de statlara parmak iziyle giriliyor. Bizde de ölümler oldu. Bugün çoğu insan ailesiyle maça gidemiyor. Volkan çıktı gidiyor dediler, “Aşağı inersek takımı çekeriz dedim. Volkan haklı dedim. Volkan gitti diye takımı çekerim dedim. Volkan’a hak verdim. Ama Volkan’ın takımı için oradan gitmemesi lazımdı. Milli Takım forması giymiş kişiye kimse küfür edemez. Hayatta küfür edilmeyecek, yuh çekilmeyecekler, Milli Takım oyuncularıdır.
 
'KÜFÜR EDENLER İZLEMESİN'
Türkiye'nin yüzde 40'ı futbolla yatıp kalkıyor. Passolig’in bugün itibaren satışı 650 bin civarında. Haftasonları geçen sene ortalama 120 bin. Demek ki insanlar alıyor. Konya’da bunun örneklerini yaşadık. Konya’da 38 farklı kulüp taraftarı geldik. Buraya gelmeyenler istemediğimiz kişiler. Futbolu futbol olduğu için izleyen kişiler mutlaka gelecek. Yavaş yavaş herkes gelecek. Gelmek istemeyenler daha önce o kadar futbola zarar verdiki. Futbolumuzun marka değeri gidiyor. Haftasonunda lig maçından çok İngiltere izleniyor. Küfür edenler gelmesinler. Galatasaray Başkanı Fenerbahçe kulübüyle ilgili demeç veriyor. Çok hassas bir konuda beyanat veriyor. Bu mesaj çok önemlidir. Bunu Türk toplumunun değerlendirmesi lazım. Sayın Yarsuvat’a destek verilmesi lazım. Futbolu güzelliştirirken statlar dolar. Türk toplumu yüzde 99’u futbolla yatıp kalkıyor, gelmeycek diye bir şey yok
 
'TERİM İLE YOLA DEVAM EDECEĞİZ'
Milli takım atlama yeri, buraya gelenler başka yerlere atlıyor. Ama biz kalıcı olmasını istiyoruz. Fatih Terim ile istikrar yakalamak için uzun vadeli imza attık. Avrupa Şampiyonası'na katılamazsak da Fatih Terim ile yola devam edeceğiz.
 
'ALP BU YÜZDEN İSTİFA ETTİ'
Şenol hocanın bugün yaptığı açıklamaların benzerinden dolayı Zekeriye Alp, istifa etti. Şenol hoca gibi Türk Futbolu'na birçok katkısı olan kişiye bu açıklamalar yakışmıyor. Kulüp başkanları da tabii ki demeçler verecekler ama saygı çerçevesinde, art niyet aramadan.
 
Talimatların değişmesi alzım, bizim cezalarımız çok yetersiz. Aslında biz cezaları, para cezalarına çok artırdık. Seyirci yasağını değiştirdik. Tribün kapamaya döndük. Seyircisiz futbol olmaz.
 
Hep ben diyoruz. Futbol adına biz deyip ona göre kabullenip yaşamalıyız. Futbolu güzelleştirmek için kulüp başkanları, yöneticileri çok önemli. Bir futbolcu başka bir kulp başkanına laf söylüyor. Kendi kulübünün başkanı kendisini tebrik ediyor. Duyum aldık kelimesini artık kaldıralım. Zekeriya hoca gibi insanları daha çok kazanmalıyız."
 
'MAÇI ÇİN'DE SATABİLİYOR'
Neden gündüz maçları oynanmıyor? sorusuna Demirören, “Beşiktaş başkanıyken gündüz maçı oynansın dedim. İnsanlar ailesiyle gelsinler, içkili gelmesinler dedim. Ama yayıncı kuruluşa gelince tıkanıyor. Türkiye’de futbola en çok kaynak aktaranlar yayıncı kuruluş. Süper Lig ve PTT 1. Lig’i yayınlayan kuruluşların da önceliklerine kulak vermeliyiz. Barcelona-Real Madrid maçı 12’de olabilir. Ama onlar maçı Çin’e de satabiliyor." cevabını verdi
 
Demirören, haziran ayında yapılacak başkanlık seçimleri hakkında, "Hiçbir işi yarım bırakmam" dedi.