Hasan Şaş, o iddiaya yanıt verdi

Galatasaray'ın Yardımcı Antrenörü Hasan Şaş basında çıkan Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde 'elindeki kanı yüzüne sürdü' şeklinde bugün çok konuşulan o haberle ilgili açıklamalarda bulundu.

21 Mart 2012 Çarşamba 13:02 tarihinde eklendi, 1.991 kez okundu.


 

Galatasaray Futbol Takımı Antrenörü Hasan Şaş, ''Derbi maçta başından yaralanmadığı'' şeklindeki iddialara yanıt vererek, ''Biz ortalığı germek istemiyoruz'' dedi. 
     
Galatasaray TV'de canlı yayına çıkan antrenör Şaş, bu iddiaların kendisini üzdüğünü ifade ettikten sonra, yıllarca Türkiye'ye hizmet etmiş, az çok etrafta sevilen, tanınan insanlar olduklarını vurgulayarak, şöyle konuştu: 
   
 ''Bizim böyle bir şeye itibar etmeyeceğimizi bilmeleri gerekir. Zaten şu anda görüntüde görünüyordur. Biz mümkün olduğunca saha dışında, özellikle teknik heyet olarak hiçbir şeyi germemeye çalışıyoruz. Dikkat ettiyseniz bizim maçtan sonra hiçbir açıklamamız yok. Fenerbahçe Kulübü'yle ilgili de bir açıklamamız yok. Kaldı ki Türkiye'nin en saygın kişilerinden Fatih Hoca'ya da yapılmış bir şey var. Ama biz ortalık gerilmesin diye bunun üstünü kapattık. Diğer arkadaşlarımıza da bazı hareketler vardı ama biz onları da hiçbir şekilde dile getirmedik. Saha içinde olan saha içinde kalır. Bizim adetimiz budur. Saha içinde her şey olur ama maçtan sonra herkes birbiriyle kucaklaşır. Biz ortalığı germek istemiyoruz. Sonuçta şu anda da görüyorsunuz. Bu haberler olmasa da burada konuşmayacaktım zaten. Açıklama yapma ihtiyacı da hissetmeyecektim. Diyecek pek bir şey yok. Bu tip haberler için 'Kanuni hakkımı da kullanmak istiyorum' demek istemiyorum. Her şey ortada, görünüyor.'' 
     
Hasan Şaş, maç sırasında yaşanan gerginliklerin saha içinde kalması gerektiğini de kaydederek, sözlerini şöyle sürdürdü: 
     
''Gerçekten her şeyi saha içinde bırakmak istiyoruz. Fenerbahçeli arkadaşlarımızla, teknik heyetle hiçbir sıkıntımız olmamıştı. Alex'in çocuklarıyla Taffarel oynadı. Bunlar gösterilmiyor. Biz ortalığı germek istemiyoruz. Maçtan sonra da çıkıp, 'Kafamıza bunu attılar' demek istemiyoruz. Biz futbolun güzel tarafına bakmak istiyoruz. Tabii ki saha içinde olay olacak. Dünyanın en büyük derbilerinden biri oynanıyor. Tabii ki bir şeyler oluyor, küfür de olacak. Bizim statta da zaman zaman bazı şeyler olabilir. Bundan önceki dönemlerde de oldu. Bunlar saha içinde kalır, saha dışına taşımanın bir anlamı yok bence.'' 
     
Futbol dışı konuşmak istemediğini vurgulayan Hasan Şaş, ''Sonuçta biz polis değiliz, ben de değilim, Fatih hoca da değil. Herhangi bir şikayette de bulunmayız, ortalığı germek istemiyoruz'' diyerek sözlerini tamamladı.