Hem Drogba Hem Toure!

Sinan Kalpakçıoğlu ve Bülent Tulun, dün Fildişi’nin Tunus’la oynadığı maç sonrası iki oyuncu ile buluştu. Toplantıda Eboue de vardı. 1.5’ar yıllık kontrat imzalanacak, Drogba 10, Toure 7.5 milyon ’ya gelecek.

Hem Drogba Hem Toure!
27 Ocak 2013 Pazar 10:09 tarihinde eklendi, 1.230 kez okundu.

 

Galatasaraylılar Wesley Sneijder transferinin heyecanını hâlâ yaşarken, yönetim iki dünya yıldızı ile daha el sıkıştı. Sarı-kırmızılılar Fildişi Sahilli golcü Didier Drogba ve stoper Kolo Toure ile dün her konuda anlaşmaya vardı.

Vatan Gazetesi'nin haberine göre, bu transfer için Sinan Kalpakçıoğlu ve Bülent Tulun, Afrika Uluslar Kupası’nın oynandığı Güney Afrika’ya gittiler. Dün, Fildişi Sahili Milli Takımı’nın Tunus ile oynadığı maç sonrasında Drogba ve Toure ile biraraya geldiler. Toplantıda iki futbolcunun da yakın arkadaşı olan, uzun süredir onlara Türkiye, İstanbul ve G.Saray hakkında bilgi verip takıma getirmek için yoğun çaba sarfeden sarı-kırmızılıların sağ beki Emmanuel Eboue de vardı.
 
YARIN AÇIKLANACAK
 
Yapılan bu zirveden anlaşma çıktı. İki yıldızla da 1.5 yıllık sözleşme yapılacak. Geçen yıl Chelsea’de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu yaşadıktan sonra Çin’in Shanghai Shenhua takımına transfer olan Drogba yıllık 10 milyon Euro’ya anlaşmıştı. Ama parasını alamayan 34 yaşındaki golcü serbest kaldı. Bu nedenle kendisi için bonservis ödenmeyecek. 34 yaşındaki golcü sarı-kırmızılılardan 1.5 yılda 7.5 milyon Euro ücret alacak. Ayrıca 2.5 milyon Euro da imza parası var. Yani toplam maliyeti 10 milyon Euro.
 
FATİH Terim’in özel olarak yönetimden istediği savunma oyuncusu Kolo Toure’nin de 1.5 yıllık maliyeti 7.5 milyon Euro... 31 yaşındaki futbolcunun Manchester City ile olan sözleşmesi bu sezon sonunda bitecekti. G.Saray bonservisine 3 milyon Euro ödeyecek. Toplamda kendisinin alacağı ücret ise 4.5 milyon Euro... Fatih Terim, Toure’yi savunmanın her bölgesinde kullanabileceği için kadroda görmek istiyordu.
 
G.SARAY?yönetimi bu transferi dün açıklamadı. Çünkü bugün oynanacak olan kritik Beşiktaş derbisi beklendi. Sarı-kırmızılıların bu iki yıldızla yaptığı anlaşmaları yarın borsaya bildirmesi bekleniyor.
 
2004 yılında Chelsea Drogba’nın bonservisi için Marsilya’ya 37 milyon Euro ödemişti.
 
ADA’DA RAKİPTİLER
 
Drogba ve Toure Fildişi Sahili Milli Takımı’nın başarısı için ter döküyorlar. Ancak Drogba Chelsea’de oynarken, Toure bir dönem Arsenal bir dönem de Manchester City formasıyla onu durdurmaya çalıştı.
 
31 yaşındaki Kolo Toure, ülkesi Fildişi Sahilleri’nin formasını 106 kere terletirken, 6 kez de fileleri havalandırma başarısı gösterdi.