Hemşehrilerinden Terim'e vefa

Adana 5 Ocak Stadı’nın ismi 5 Ocak Fatih Terim Stadı olarak değiştirildi

Hemşehrilerinden Terime vefa
25 Ocak 2014 Cumartesi 15:09 tarihinde eklendi.

Adana 5 Ocak Stadı’nın ismi 5 Ocak Fatih Terim Stadı olarak değiştirildi. Adana Gençlik ve Spor Müdürlüğü, Vali Hüseyin Avni Coş’un talimatı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın oluruyla Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in ismini 5 Ocak Stadyumu’na verdi.

Adana Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Fazlı Bayram Hadi, Adanalı olan ve futbol serüveni Adana Demirspor’da başlayan Fatih Terim’in hem Galatasaray’da hem de milli takımlarda önemli başarıları bulunduğunu söyledi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş’un talimatı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın ve Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan’ın olurlarıyla 1938 yılında hizmete giren tarihi 5 Ocak Stadı’nın adının ‘5 Ocak Fatih Terim Stadyumu’ olarak değiştirildiğini vurgulayan Hadi, şunları söyledi:

"Stada Fatih Terim’in verilmesini Adanalı hemşerilerimiz çok arzu ediyordu. Fatih Terim ile gurur duyuyoruz. Adanalı bir spor insanının kendini kanıtlayarak önce milli takımların başına geçmesi ardından da dünyaca ünlü antrenörlerin arasında gösterilmesi bizi onurlandırıyor. Stada Fatih Terim’in adının verilmesi tüm Adanalıları olduğu kadar Türk spor camiasını da mutlu etmiştir. Fatih Terim’in adı böylece tarihi bir stadımızda yaşatılacak."

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün kararını isabetli olarak değerlendiren Yücel Karataş adlı vatandaş, "İsabetli olmuş. Fatih Terim, Türk sporuna çok büyük hizmeti olan bir insan. İyi bir antrenör. Hemşehrimiz olarak iftihar vesilesi bizim için." ifadelerini kullandı.

Serkan Keskin ise alınan kararın güzel olduğunu vurgulayarak, "Fatih Terim abimizi severiz. Beşiktaşlıyım ama olsun. Fatih Terim zaten futbolda kendini göstermiş birisi. Bilgi olarak, yetenek olarak kendini göstermiş. Vefa gösterilmiş, güzel yani." diye konuştu.


CİHAN