"Herkes kendi özeleştirisini yapsın"

Bursaspor Başkanı İbrahim Yazıcı, herkesin kendi özeleştirisini yapmasını istedi.

Herkes kendi özeleştirisini yapsın
31 Ocak 2013 Perşembe 12:23 tarihinde eklendi.

 

Yazıcı, kulübün resmi dergisinde yer alan açıklamasında, önemli maçlar oynarken takıma takviyeler yapmak için çalıştıklarını söyledi. Taraftarların biraz da medyanın yönlendirmesi ile yönetim kuruluna baskı yaptığını düşünen Başkan, "Çalışmalarımızda Bursaspor’un menfaatlerini korumak için çok dikkatli hareket ediyoruz. Hesapsız para harcama dönemi artık bitti." dedi.
 
Alfred N’Diaye’nin İngiltere’ye transfer olması konusunda haksız yere eleştirildiklerini ifade dene Yazıcı, şunları kaydetti: 
 
"N’Diaye’yi satıp para kazanalım’ mantığıyla olaya yaklaşmadık. Medya durumu kamuoyuna bu şekilde servis edince doğal olarak eleştirildik. Oyuncuyu alırken de, satarken de teknik heyet ile ortak hareket ederiz. Kulübün menfaatleri her şeyin önüne geçer. Eğer oyuncunun Bursaspor’da kalmasını gerektiren şartlar ortadan kalkmışsa kulübümüzü bu işten maksimum karlı çıkararak oyuncu satışını yaparız. N’Diaye, ’Bursaspor’da oynamak istemiyorum’ deyince bizim de transferi onaylamaktan başka çaremiz kalmamıştı." 
 
TEPKİLERE SAĞLIKLI BİR YORUM YAPAMIYORUM
 
Taraftarların kendilerine gösterdiği tepkiye sağlıklı bir yorum yapmakta zorlandığını dile getiren Yazıcı, şöyle devam etti: "Son üç sezon içerisinde şampiyonluk, üçüncülük ve beşincilik elde etmiş bir takımız. Aynı zamanda Türkiye Kupası finali oynadık. Takımın başarısız olduğunu kim söyleyebilir? Herkes dönüp kendi özeleştirisini yapsın. Bizleri hedefsiz bir yönetimmişiz gibi göstermeye çalışıyorlar. Bizim olduğumuz yerde hedefler kesinlikle bitmez. Göreve geldiğimizde söylediğimiz ilk kelimeler zirveye oynayan Bursaspor sözüydü. Biz şampiyon olduğumuz sezon bile şampiyon olacağız diye bir hedef göstermemiştik. O dönemde büyük bir borç yüküne rağmen takımı yönetiyorduk. O dönemde takımımız 20 milyon TL’lik bir değere sahipken bugün 70 milyon TL değerinde bir takıma sahibiz. Olayları değerlendirirken objektif gözle bakmak gerektiğini düşünüyorum."

CİHAN