Hido'yu ikna çabaları

Fenerbahçe Ülker'de oynamayı çok istemesine karşın, rakip taraftarların 'doping' olayını kullanmasından çekinen Hidayet Türkoğlu'nu yakın markaja alan yöneticiler, “Obradovic gibi bir hocayla çalışacaksın” kozunu kullandığı belirlendi.

Hidoyu ikna çabaları
06 Temmuz 2013 Cumartesi 10:45 tarihinde eklendi.
Yıllardır basketbola büyük yatırımlar yapmasına karşın, bir türlü Avrupa başarısını yakalamayan Fenerbahçe Ülker, bir kez daha yola aynı hedefle çıkıyor; Euroleague şampiyonluğu.

Takımı efsane coach Zeljko Obradovic’e teslim eden başkan Aziz Yıldırım ve sponsor Ülker, şimdi takımı takviye etmek için harekete geçti. Bu doğrultuda kadroya dahil edilmek istenen ilk isimse NBA’de Orlando Magic forması giyen 34 yaşındaki ünlü basketbolcumuz Hidayet Türkoğlu. Takımıyla sözleşmesi bu yıl sona erecek olan ve sürekli basketbolu Fenerbahçe’de bırakmak istediğini söyleyen ancak kısa bir süre önce, “Gelmeyi çok istiyorum. Ancak özellikle Galatasaray ve Beşiktaşlı taraftarların doping olayını kullanıp, beni ve Fenerbahçe’yi yıpratmasından çekiniyorum” diyen milli basketbolcuyla kontak kuran yöneticilerin, “Bu konuda hiç tereddütün olmasın. Kimse seni ve Fenerbahçe’yi yıpratamaz. Ayrıca Obradovic gibi efsane bir antrenörle çalışacaksın. Bu takıma kaptanlık ve ağabeylik yap” diyerek kendisini ikna etmeye çalıştığı öğrenildi.
 
Perperoglou iddiası
 
Bu arada yöneticilerin, yıllarca Panathinaikos’ta Obradovic’in öğrenciliğini yapan deneyimli forvet Stratos Perperoglou’yu göndeme aldıkları ileri sürüldü. İddia, Eurohoops.net’ten gelirken, Olympiakos’ta forma giyen Perperoglou’nun sözleşmesinde 12 Temmuz’da kullanabileceği bir fesih maddesi bulunduğu ve Fenerbahçe’den iyi bir teklif gelmesi durumunda bunu kullanıp, İstanbul’un yolunu tutabileceği belirtildi. 
 
Kaynak: Fanatik