Honda, Formula 1’e geri dönüyor

Honda, 2015 yarış sezonunda İngiltere merkezli McLaren takımı ile yeniden FIA Formula 1 Dünya Şampiyonası’nda yerini almaya hazırlandığını açıkladı.

Honda, Formula 1e geri dönüyor
16 Mayıs 2013 Perşembe 15:16 tarihinde eklendi, 2.367 kez okundu.

Honda, McLaren ile yaptığı ortaklıkla Formula 1’e 2015 yarış sezonunda geri döneceğini açıkladı. Bu ortaklıkta McLaren, aracın şasisinin geliştirilmesi ve üretimini üstlenirken, Honda’nın motor ve güç dönüşüm ekipmanlarının geliştirilmesi ve üretiminden sorumlu olacağı açıklandı.

Honda Motor Co. Ltd. Başkan ve CEO’su Takanobu Ito, “Honda, kuruluşundan bu yana yarışların heyecanıyla büyüyen bir şirket oldu. Dünyanın en prestijli otomobil yarışlarına katılarak teknolojilerimizi ve çalışanlarımızı geliştirme konusunda uzun bir tarihe sahibiz. Çevreciliğe odaklı yeni Formula 1 düzenlemeleri bize gelişmiş teknolojiler üretme konusunda daha da ilham verdi ve bu katılım kararımızı destekledi. FIA’nın bu zorlu ama bir o kadar da heyecan verici yeni düzenlemeleri, çevreci teknoloji geliştirmeye odaklanmış üreticiler için oldukça çekici.” dedi.

McLaren Grup Limited CEO’su Martin Whitmarsh ise ortaklıkla ilgili olarak şunları söyledi: “McLaren ve Honda isimleri Formula 1’de kazandıkları başarılar göz önünde bulundurulduğunda eşanlamlıdır ve geçmişteki ortak başarılarımız her iki firmanın da çalışanlarının omuzlarında taşınmaktadır. Bu başarılar, tutkunun ve azmin işaretidir.”

Formula 1 Grubu CEO’su Bernie Ecclestone da “Honda’yı tekrar Formula 1 yarışlarında görmek büyük bir zevk, Honda’nın motor teknolojileri ve motorsporlarındaki tutkuları, onları Formula 1 ‘de ciddi bir rakip haline getiriyor.” ifadelerini kullandı.


CİHAN