İlk maç Fener'in

Fenerbahçe Ülker, Beko Basketbol Ligi play-off final serisinin ilk maçında Galatasaray Cafe Crown'u Sinan Erdem Spor Salonu'nda 81-59 yenerek 1-0 öne geçti.

İlk maç Fenerin
04 Haziran 2011 Cumartesi 21:06 tarihinde eklendi, 1.172 kez okundu.

 

 Beko Basketbol Ligi’nde merakla beklenen play-off final serisi başladı.
 
Ezeli rakipler Fenerbahçe Ülker ile Galatasaray Cafe Crown’u karşı karşıya getiren final serisinin ilk maçı sarı lacivertlilerin sahası Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynandı.
 
Maçın başından sonuna kadar rakibinden üstün bir oyun sergileyen Fenerbahçe Ülker, Ömer Onan’ın önderliğinde sahadan 81-59'luk skorla galip ayrıldı.
 
Karşılaşmaya hızlı başlayan taraf ev sahibi Fenerbahçe Ülker oldu. 8-2’lik bir seriyle oyunun kontrolünü ele geçiren sarı lacivertliler, Andric’i durdurmayı başaramayınca Galatasaray Cafe Crown farkı 4 sayıya indirdi. Son bölüm karşılıklı basketlerle geçilirken, ilk çeyreği Fenerbahçe Ülker 21-16 önde kapattı.
 
İkinci çeyreğin ilk dakikalarında iki takım da skor üretmekte zorlandı. Jasikevicius ve Sean May ile üst üste basketler bulan ev sahibi takım, çeyreğin bitimine 7 dakika kala skoru 28-18’e getirerek farkı çift hanelere taşıdı. Kalan bölümde Ömer Onan ve Tomas’ın basketleriyle rakibinin farkı eritmesine izin vermeyen Fenerbahçe Ülker, soyunma odasına da 44-33 üstün gitti.
 
İkinci yarıya da hücumda etkili giren Fenerbahçe Ülker savunma sertliğini artırırken, üst üste bulduğu basketlerle 6 dakika içinde skoru 60-40’a getirerek farkı 20 sayıya kadar çıkardı. Galatasaray Cafe Crown farkın açılmasıyla birlikte oyundan düşerken, kolay sayılar bulmaya devam eden sarı lacivertliler üçüncü çeyreği 67-49 önde kapattı.
 
Son çeyreğe Shipp’in 3 sayılık basketiyle başlayan Galatasaray Cafe Crown, 4 kısayla oynayarak oyunun temposunu artırmaya çalıştı. Ancak sarı lacivertli ekibin savunmasını aşmakta zorlanan konuk ekip, farkı kapatmayı başaramadı ve Fenerbahçe Ülker bir ara farkı 25 sayıya kadar çıkardığ maçı 81-59'luk skorla kazandı.
 
Fenerbahçe Ülker'de Ömer Onan 15 sayı, 3 asist ve 2 ribaundluk performansıyla sahanın en skorer ismi olurken, Tomas, Lavrinovic ve Ukic 11'er sayıyla oynadı. Sean May de 12 sayı, 2 ribaundluk performansıyla galibiyette büyük pay sahibi oldu.
 
Galatasaray Cafe Crown'da ise Andric'in 14 sayı, 5 ribaundu ile Sertaç Şanlı ve Johnson'ın üretti 9'ar sayı mağlubiyeti engelleyemedi.