İspanya Mehmet Topal'ı konuşuyor

Valencia, 0-0’lık sonuçla Bernabeu’dan ayrılıp Los Galacticos’a şampiyonluk yolunda yara verirken milli oyuncumuz döktürdü. 90 dakika boyunca Real’in yıldızlarına nefes aldırmayan Topal, İspanyol medyasından da tam not aldı.

İspanya Mehmet Topalı konuşuyor
10 Nisan 2012 Salı 10:28 tarihinde eklendi, 1.054 kez okundu.

 

İspanya La Liga'da Real Madrid, Valencia ile Santiago Bernabeu'da 0-0 berabere kalınca zirve yarışı da yeniden karıştı. Los Galacticos 79 puana yükselirken Barcelona'nın da kazanmasıyla puan farkı 4'e indi. Mehmet Topal da ortaya koyduğu performansla haftanın oyuncusu oldu.
 
Milliyet Gazetesi'nin haberine göre; Valencia ile 2. sezonunu yaşayan milli oyuncu önceki gün Real Madrid'e orta sahada adım attırmazken başta Cristiano Ronaldo, Higuian ve Benzema olmak üzere Real Madrid'in yıldızlarına sahayı dar etti.
 
Sezon başından bu yana Yarasalar'ın en çok göze batan isimlerinden olan ve İngiltere'ye transferiyle ilgili iddialar da artan Topal, İspanyol Marca gazatesi tarafından da Real Madrid maçının adamı seçildi.
 
İspanyol basınında çıkan haberlerde özellikle Topal'ın bitmek tükenmek bilmeyen enerjisinin altı çizilirken özellikle de top kesici hamlelerinin de mükemmel olduğu konusunda birleşildi. 
 
Gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için kritik bir maça çıkan ve 0-0'lık sonuçla evine mutlu dönen Valencia'da takım arkadaşları da maçın ardından Mehmet Topal'ın performansına dikkati çekerken bu yıl 25 maçta forma giyip 2 kez de fileleri havalandıran oyuncunun artık 'A sınıfı' futbolcular kategorisinde olduğu da basın tarafından vurgulandı.
 
KRİTİK TARİH!
 
La Liga'da kritik Barcelona-R.Madrid arasında oynanacak El Clasico'nun da tarihi açıklandı. 21 Nisan Cumartesi günü TSİ 21.00'de oynanacağı açıklanan karşılaşma için artık geri sayıma da başlanırken mor-beyazlılarda da puan farkının kapanması sıkıntı yarattı. Kaptan Iker Casillas, bu oyunla şampiyon olmalarının mümkün olmadığını belirtirken puan farkıyla Barcelona karşısına çıkmaları gerektiğini söyledi.
 
Bir görüş; GÜNTEKİN ONAY
 
'Görevini mükemmel yaptı'
 
Mehmet Topal çok temiz oynadı. Kendisine verilen görevi mükemmel bir şekilde yerine getirdi. Savunmanın önünde çok sağlam durdu ve takım arkadaşlarının açıklarını kapattı.
 
Topu da basit oynayarak olumlu kullandı. En üst seviyede dünyanın en güçlü rakiplerinden birine karşı bu futbolu oynaması Türk Milli Takım açısından da sevindirici. Valencia'nın Real Madrid karşısında sahadan golsüz ayrılmasında kaleci Vicente Guaita ile beraber önemli pay sahiplerinden birisi olarak öne çıktı.