İşte Keita'nın geri dönme nedeni

Galatasaray’ın el sıkıştığı Keita mutsuz olduğu için Katar’dan ayrılmak istediğini bildirdi. Al Sadd’da 300 kişiye oynadığını kaydeden Fildişi Sahilli yıldız, Türk Telekom Arena’da kendini göstereceğini söyledi

İşte Keitanın geri dönme nedeni
16 Ağustos 2011 Salı 08:58 tarihinde eklendi, 1.160 kez okundu.

 

Geçen sezon 8 milyon 150 bin euro karşılığında gittiği Katar’ın Al Sadd takımından, 1 yıl sonra Galatasaray’a dönmek için geri sayıma geçen Abdul Kader Keita’nın, Florya’ya neden gelmek istediği ortaya çıktı.
 
Galatasaray’dan disiplinsiz olduğu için gönderilmediğini savunan Fildişi Sahilli futbolcu, dönemin yönetimine yüklendi, “Peşin paraya ihtiyaçları vardı. Bu yüzden satılmamı istiyorlardı” diyerek, kendi isteğiyle Türkiye’den ayrılmadığını dile getirdi.
 
Keita, Katar’dan ayrılma gerekçesi olarak da, “Orada sadece 300 taraftarın karşısında oynuyordum. Benim gibi biri bundan nasıl heyecan duyabilir? Ayrılık nedenim sadece bu. Sanırım 5 yıl sonra buraya gelmeliymişim. Galatasaray taraftarı futbolcuyu coşturan, oynadığı oyundan keyif almasını sağlayan bir topluluk. En çok da yeni stadı merak ediyorum. Orada çok başka bir Keita izleyecekler” diyerek, taraftarlara umut dağıttı.
 
Keita’nın menajerliğini yapan amcası Alfred Obrau bugün İstanbul’a gelerek, sarı-kırmızılılarla masaya oturacak. Keita’nın hafta sonu Slovenya kampına katılması bekleniyor. Bu arada sarı-kırmızılı yönetimin, hepatit olduğu ileri sürelen Keita ile konuşarak sağlık durumuyla ilgili detaylı aldığı vurgulandı.