İtalya'yı elimizden kaçırdık

12 Dev Adam, Kayseri'de, İtalya ile karşı karşıya geldi. 12 Dev Adam uzun süre önde götürdüğü maçı 83-82 kaybetti.

İtalyayı elimizden kaçırdık
05 Eylül 2012 Çarşamba 19:50 tarihinde eklendi, 1.635 kez okundu.

 

Basketbol erkeklerde, 2013 Avrupa Şampiyonası elemeleri (F) Grubu'nda mücadele eden (A) Milli Takımı, gruptaki altıncı maçında İtalya'ya 83-82 mağlup oldu. 
     
Karşılaşmaya hızlı başlayan İtalya, ilk 4 dakikayı 9-4 önde bitirdi. İtalya'da Gallinari 5 sayı atarken, İtalya'nın ataklarını A Milli Takım'da Sinan Güler ile Emir savunmaya çalıştı. 
     
Bu dakikadan sonra oyunun kontrolünü ele geçiren 12 Dev Adam, Semih Erden ile Serhat Çetin'in sayılarıyla 6. dakikada 9-9 eşitliği sağladı. 
     
İlk periyodun son bölümlerinde A Milli Takım, taraftarın desteğiyle ataklarını artırarak, 9. dakikayı 20-15 önde tamamladı. 
     
12 Dev Adam, ilk periyodu Semih Erden ile Serhat Çetin etkili oyunuyla 21-17 önde bitirdi. Bu periyotta (A) Milli Takım'da Semih Erden ile Serhat Çetin 8'er sayı attı. 
     
İkinci periyota da taraftarının coşkulu desteğiyle başlayan A Milliler, 13 dakikayı 35-23 önde kapattı. 
     
Karşılaşmanın bu bölümlerinde Ender Aslan attığı üçlükler ve asistleriyle millilere büyük katkı sağladı. 
   
İlk devrenin son bölümlerinde İtalya, üst üste ataklardan sonuç alamazken, 12 Dev Adam da kazandığı faulleri sayıya çeviremedi. 
     
İkinci periyodun son iki dakikası çekişmeye sahne olurken, iki takımın bu bölümde aldığı sayılarla devre, 13 sayı farkla 44-31 Türkiye'nin üstünlüğü ile sona erdi. 
   
Karşılaşmanın ikinci devresi, millilerin atakları sayıya çevirememesi, İtalyanların da ataklardan sayıyla dönmeleri üzerine, devreye İtalyanlar 7-0'lık bir seriyle başladı. 
     
Maçın 24. dakikası karşılıklı sayılarla 52-45, 12 Dev Adam'ın üstünlüğüyle geçildi. Bu bölümde Türkiye attığı üçlüklerle İtalya'nın farkı kapatmasına izin vermedi. 
     
Bu dakikadan sonra atakların sıklaştıran İtalya bulduğu sayılarla karşılaşmanın 26. dakikasında farkı iki sayıya kadar indirdi: 53-51. 
     
Karşılaşmanın 28. dakikasında milliler, atakları ve faulleri sayıya çeviremeyince İtalya bulduğu üçlükle 54-53 öne geçti. 
     
Üçüncü periyodun son bölümünde taraftarının desteğini arkasına alan 12 Dev Adam, tekrar üstünlüğü eline geçirerek 60-54 öne geçti. 
     
İkinci devrenin ilk çeyreği, son bölümdeki karşılıklı sayılarla A Milli Takım'ın 6 sayı farkla 62-56 üstünlüğüyle sona erdi. 
     
Türkiye, son çeyreğe Emir ve Doğuş'un sayılarıyla 4-0'lık bir seriyle başladı: 66-56. 
     
Karşılaşmanın 35. dakikası iki takımın karşılıklı sayılarıyla 70-66 ile geçildi. Bu bölümde milliler, ataklardan sonuç alamazken, İtalya farkı 4 sayıya kadar indirdi. 
     
Karşılaşmanın son bölümü çekişmeye sahne olurken, 12 Dev Adam Emir ve Kerem'in bulduğu sayılarla farkın kapanmasına izin vermedi. 
   
Bu dakikadan sonra ataklarını daha da artıran İtalya, bulduğu sayılarla farkı 1'i indirerek, 77-76'lık skoru yakaladı. 
     
Maçın son dakikasında bulduğu atakları değerlendiren İtalya, karşılaşmadan 83-82 galip ayrıldı. 
     
Karşılaşmayı yaklaşık 10 bin Kayserili basketbolsever takip etti.