Jorge Jesus'un çekindiği üç isim

Benfica Teknik Direktörü Jorge Jesus ve futbolcusu Nicolas Gaitan, Fenerbahçe ile yarın oynayacakları UEFA Avrupa Ligi yarı final ilk maçı öncesi düzenlenen basın toplantısında konuştular.

24 Nisan 2013 Çarşamba 20:00 tarihinde eklendi.

 

Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Jesus, Avrupa'da 4 yıldır bu seviyelerde oynadıklarını belirterek, "Benfica her zaman bu tarz atmosferde oynayan bir takım. Atmosfer sorun olmayacaktır. Turun favorisi yok. İkinci maç belirleyici olacak" ifadelerini kullandı. 
 
Fenerbahçe'nin en büyük kozunun Kuyt, Cristian ve Sow üçlüsü olduğunu dile getiren Jesus, "Kuyt, Cristian ve Sow önemli oyuncular. Fenerbahçe'nin hücum oyuncularına çok dikkat etmeliyiz. Çok etkili oyuncuları var. Zaten iyi oyuncuları olmasa buraya kadar gelemezlerdi. Çok iyi savunma yapan bir takım" dedi. 
 
Kendi sahalarında daha iyi oynadıklarını vurgulayan Jorge Jesus, "UEFA Avrupa Ligi'nde hızlı oyuncularımızla iyi maçlar oynadık. İki takım da yarın performanslarının yüzde 100'ünü sahaya yansıtacak. Lizbon'daki maçlarda daha iyi oynadığımızı söyleyebilirim. Deplasmanda daha fazla açık veriyoruz. Ancak bizim amacımız her zaman her yerde gol atmak. Yarın da gol atmak için sahada olacağız" diye konuştu. 
 
Benfica'nın Arjantinli oyuncusu Nicolas Gaitan ise Fenerbahçe'nin iyi bir takım olduğunu ifade ederek, "Biz yarın çok iyi oynayacağız. Umarım turu geçeriz" diye konuştu. 
 
Basın toplantısı sırasında bir gazetecinin dizüstü bilgisayarındaki Arjantin takımı Boca Juniors'un amblemini gösteren Gaitan, "Çocukken Boca Juniors'da oynadım. Buradaki atmosferin Boca Juniors'daki atmosferle aynı olduğunu söylediler. Bu atmosfere alışığım. Yarınki maçta sorun olmayacak" ifadelerini kullandı. 
 
HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI 
 
Bu arada Benfica, Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. İlk 15 dakikası basına açık antrenmanı Benfica Başkanı Luis Filipe Vieira da seyretti. Portekiz ekibi, Fenerbahçe maçının son taktik çalışmasını yaparak tesislerde maç saatini beklemeye başladı.

DHA