Kartal’ın hedefi Altay

Beşiktaş, İzmir’in asırlık siyah-beyazlı ekibiyle ‘pilot takım’ anlaşması yapmak istiyor. Altyapı oyuncularının tecrübe kazanmaları için gönderileceği Altay’a mali destek de verilecek.

Kartalın hedefi Altay
12 Eylül 2013 Perşembe 11:41 tarihinde eklendi, 1.734 kez okundu.
Altyapıdaki yeni yapılanma doğrultusunda aylardır pilot takım arayan Beşiktaş son olarak nice efsane futbolcuyu çıkarmış İzmir’in büyük ekibi Altay’ı gündemine aldı.

Daha önce bazı 3. Lig ekipleri ile görüşen, son olarak yönetiminde ikinci başkan Ahmet Nur Çebi’nin yakınlarının bulunduğu BAL ekibi Tekirdağspor’a yönelen siyah-beyazlı kurmaylar son olarak köklü tarihi ile öne çıkan Altay’da karar kıldılar. Beşiktaş taraftarının İzmir’deki yoğunluğunu da hesaba katan Beşiktaş Yönetimi, renktaşları ile dirsek temasına geçti. Henüz resmi bir görüşme olmazken karşılıklı fikir alışverişi bir süredir devam ediyor.
 
Beşiktaş’ın asıl amacı, Altay taraftarının da tepkisini çekmeden, kulübe yönetim bazında müdahale etmeden altyapıdan yetişen oyuncularına yarışmacı kimlik kazandırmak. İstenen anlaşma gerçekleşirse, ortak belirlenecek bir teknik ekibin çalıştırdığı İzmir’in siyah-beyazlı ekibine genç futbolcular gönderilecek. Altyapı oyuncuları burada tecrübe kazanırken Altay’ın 2. Lig’den yükselmesine de yardım edecekler. Tüm bu gelişmeler belirlenen bir koordinatörce yerinde yönetilecek. Ayrıca İzmir’de kapsamlı bir futbol okulu da kurulacak ve minik yetenekler keşfedilecek. Beşiktaş, ekonomik sıkıntılar yaşayan Altay’a mali olarak da büyük destek verecek. Bu konudaki görüşmelerin önümüzdeki günlerde resmiyet kazanması ve sonuç alınması planlanıyor.
 
BÜYÜK MUSTAFA’NIN KULÜBÜ
 
Sadece renkler değil, 100. kuruluş yılını yaşayan Altay ile Beşiktaş’ın futbolcu bazında da pek çok ortak noktası bulunuyor. Altay’da yetişip Beşiktaş forması giyen futbolculardan ilk akıllara gelen isimler Murat Alaçayır, Bayram Bektaş, Alpay Özalan, Çadaş Atan, İbrahim Akın, Sinan Kaloğlu ve Ramazan Kurşunlu. Futbolculuğunda ‘Büyük Mustafa’ lakabıyla tanınan, Altay efsanesi Mustafa Denizli çalıştırdığı Kara Kartal’ı şampiyon yaparak tarihe geçmiş, iki takımın da simgesi olan bir başka isim.
 
(amk)