Kavgacı İspanyol uyanık çıktı

Galatasaray’ın, Olympiakos’a ödediği bonservisin 2.2 milyon euroluk bölümünü Riera’dan almaya çalıştığı ortaya çıktı. İspanyol oyuncunun bu nedenle Melo ile kavgasını ülke basınına basit bir olay olarak yansıttığı öğrenildi.

Kavgacı İspanyol uyanık çıktı
08 Nisan 2012 Pazar 09:13 tarihinde eklendi, 1.036 kez okundu.

 

Galatasaray’da Felipe Melo tarafından dövülen ve yüzüne aldığı yumruk darbesiyle sol kaşı açılan Albert Riera, sözleşmesinin tek taraflı fesh edilmesi korkusunu yaşıyor.
Sarı-kırmızılı kulübe bomba gibi düşen kavgadan sonra İspanyol basınına olayı basit bir tartışma olarak yansıtan Riera’nın, 31 Mayıs 2014’te bitecek sözleşmesinin fesh edilmemesi için bu yolu izlediği ortaya çıktı.
 
Olympiakos’tan 3 milyon euro bonservis bedeli karşılığında transfer edilen 30 yaşındaki Riera, son senesi opsiyonlu olmak üzere 3+1 yıllık sözleşme imzalamıştı. 2011-2012 sezonu için 2.7 milyon, 2012-2013 için 2.9 milyon, 2013-2014 için 3 milyon euro ödenecek olan İspanyol futbolcu, maç başına da 7 bin 500 euro kazanıyor.
Riera konusunda detaylı bir rapor hazırlayan sarı-kırmızılı yönetim ilk planda İspanyol oyuncunun sözleşmesini fesh ederek, kalan 3 yıldaki 9 milyon euroluk maliyetten kurtulmayı düşünüyor.
 
Cim-Bom asıl hamleyi ise Riera’nın bonservis bedeliyle ilgili olarak yapacak. Buna göre 4 yıl oynatmak için aldıkları Riera’dan sadece 1 yıl yararlandıklarını ifade eden sarı-kırmızılılar, Olympiakos’a ödenen bonservis bedelinin yüzde 75’ini (2 milyon 250 bin euro) Riera’dan almak için hukuki yollara başvuracaklar. İspanyol futbolcunun bu tehlikeyi gördüğü için kendi ülke basınına olayla ilgili yumuşatıcı ifadeler kullandığı belirtildi. Teknik Direktör Fatih Terim kavgadan sonra Riera ve Melo’nun sözleşmelerini profesyonellere incelettirdiğini söylemişti.
 
MELO'YA DA AĞIR FATURA KAPIDA
 
Galatasaray, Melo’ya da ağır bir fatura çıkaracak. Juventus’tan kiralanan Brezilyalı futbolcuyla sezon sonunda yollarını ayıracak olan Cim-Bom, Süper Final’de kadroda tutulursa Melo’ya Nisan ve Mayıs aylıklarını ödemeyecek. Sambacıya ayrıca kesilecek para cezası ile beraber 600 bin euroluk bir fatura çıkarılacağı kaydedildi.
Bu arada dün sabah saatlerinde Manchester’a giden Albert Riera, havalimanında görüntülendi. Pasaport işlemleri yapılırken güneş gözlüğünü çıkaran İspanyol futbolcunun sol gözündeki morluk dikkat çekti.
 
Yönetim, Terim’in raporunu bekliyor
 
Galatasaraylı yönetici Abdurrahim Albayrak, Melo-Riera kavgasıyla ilgili Teknik Direktör Fatih Terim’in vereceği raporu beklediklerini açıkladı. Sarı-kırmızılı kafile İzmir’e uçmadan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Albayrak, Riera’nın, Terim’den iki gün için izin aldığını söyledi.
Sarı-kırmızılı yönetici, “Her şey hocamızın bilgisi dahilinde. Fatih hocamızın bilgisi dahilinde olmayan hiçbir şey yok. Hocamız ne karar verirse biz yönetim olarak oturur onu tartışırız. Bizim için hocamızın vereceği rapor önemlidir” dedi.

Gazeteport