Kayaalp altın madalya şansını yitirdi

Rıza Kayaalp, ilk turda Ukraynalı, çeyrek finalde ABD'li rakibini devirerek yarı finale yükseldi. Ancak yarı finalde dünya ve olimpiyat şampiyonu Kübalı Nunez'e yenilen Rıza Kayaalp altın madalya şansını kaybetti.

Kayaalp altın madalya şansını yitirdi
06 Ağustos 2012 Pazartesi 21:09 tarihinde eklendi, 3.509 kez okundu.

 

Londra Olimpiyat Oyunları’nda, grekoromen güreş 120 kiloda mindere çıkan Rıza Kayaalp, ilk turda Ukraynalı rakibi Evgeni Orlov’u 2-0 yenerek çeyrek finale çıktı. Kayaalp çeyrek finalde ise ABD’li rakibi Dremiel Deshon Byers’ı devirdi ve yarı finale yükseldi.
 
Ancak yarı finalde Kübalı Mijain Lopez Nunez’e 2-0 mağlup olan Kayaalp altın madalya şansını kaybetti. 
 
Excel Arena’da yapılan ilk müsabakasına iyi başlayan Rıza Kayaalp, ilk periyodu 3-0 önde kapadı.
 
İkinci periyotta da rakibine 1-0 üstünlük kuran Kayaalp, müsabakadan 2-0 galip ayrılarak turu geçen taraf oldu.
 
Çeyrek final karşılaşmasında ise ilk periyotta 1.5 dakika boyunca puan alan olmadı ve Rıza Kayaalp güreşe yerde başladı. ABD’li rakibi kalan sürede oyun yapamayınca Kayaalp puan aldı ve ilk periyodu 1-0 önde kapadı.
 
İkinci periyotta da rakibine 1-0 üstünlük sağlayan Rıza Kayaalp, müsabakadan 2-0 galip ayrılıp, yarı finale yükseldi.
 
Nunez'e yenildi altın şansını yitirdi
 
Kayaalp, yarı finalde Kübalı Mijain Lopez Nunez’e yenilerek altın madalya şansını yitirdi.
 
Excel Arena’da yapılan karşılaşmada ilk periyotta 1.5 dakika boyunca puan alan olmadı. Rıza Kayaalp, güreşe yerde başlarken, Kübalı rakibinin çırpmasına engel olamadı ve ilk periyodu 2-0 yenik kapadı.
 
İkinci periyotta da ilk 1.5 dakika boyunca iki güreşçi de puan alamayınca, bu kez Lopez Nunez yerde başladı. Ancak Rıza Kayaalp, son 30 saniyede puan çıkaramadı ve 2. periyodu da 1-0 kaybedip, minderden 2-0 yenik ayrıldı.
 
Rıza Kayaalp, bronz madalya müsabakasına çıkacak.
 
Avluca Polonyalı rakibine mağlup oldu
 
Londra Olimpiyat Oyunları’nda, grekoromen stil 84 kiloda mindere çıkan Nazmi Avluca, ilk turda Polonyalı rakibi Damian Janikowski’ye 2-0 yenildi.
 
Excel Arena’da yapılan güreş müsabakalarında bugün mindere ilk çıkan Türk sporcu, Avrupa ve dünya şampiyonu, Pekin-2008’in bronz madalyalı ismi Nazmi Avluca oldu. Polonyalı Janikowski ile karşılaşan Avluca, ilk periyotta puansız geçilen 1.5 dakikalık bölümün ardından yerde rakibinin çırpmasına engel olamadı ve 2 puan verdi. İlk periyot bu skorla tamamlandı.
 
İkinci periyotun ilk 1.5 dakikalık bölübünde de sporcular sayı bulamadı. Bu kez yerde güreşen rakibinden mutlaka sayı alması gereken Nazmi Avluca, tüm çabalarına rağmen bunu başaramayınca, 1 puan Polonyalı güreşçinin oldu. Bu periyotu da 1-0 kaybeden Avluca, minderden 2-0 mağlup ayrıldı.
 
Avluca ilk turda yenildiği Janikowski’nin, Mısırlı Karam Mohamed Gaber Ebrahem’e mağlup olmasıyla madalya şansını yitirdi.
 
Rahman Bilici elendi
 
Londra Olimpiyat Oyunları’nda, grekoromen güreş 60 kiloda mindere çıkan Rahman Bilici, ilk turda Japon rakibi Ryutaro Matsumoto’ya 2-0 yenildi.
 
Excel Arena’da yapılan karşılaşmanın ilk periyodunu 1-0 geride kapayan Rahman Bilici, ikinci periyotta da rakibine üst üste puanlar verdi. Rakibinin kündesine de engel olamayan Bilici, bu periyodu 5-0 geride kapayıp minderden 2-0 yenik ayrıldı.
 
 Rahman Bilici, Japon rakibinin yarı finalde mağlup olmasıyla repasaj hakkını kaybetti ve elendi.