Kazım, Arsenal'i kupanın dışına itti

İngiltere Federasyon kupası'nda Arsenal, Blackburn'e mağlup olarak çeyrek finale yükselme şansını değerlendiremedi.

Kazım, Arsenali kupanın dışına itti
17 Şubat 2013 Pazar 00:15 tarihinde eklendi.

 

Blackburn Rovers'ı konuk eden Arsenal, Kazım Kazım'dan yediği golle rakibine mağlup oldu ve çeyrek finale yükselme şansını kaybetti.
 
Maçın ilk 20 dakikalık bölümünde iki takım da net bir fırsat yakalamakta zorlandı ve maç orta saha mücadelesi şeklinde geçti. 21. dakikada Rosicky'nin pasında Gervinho kaleciyle karşı karşıya kalacakken Oar araya girerek mutlak gol şansını önledi.
 
25. dakikada soldan kullanılan Arsenal köşe vuruşunda Diaby güzel bir kafa vuruşuyla topu kaleye yolladı ama kaleci son anda parmaklarıyla çeldi. 29. dakikada yine Rosicky tarafından kullanılan köşe atışında kaleci Kean, bu defa Koscielny'nin kafa vuruşunu son anda çıkardı.
 
41. dakikada Monreal'den aldığı pasta ceza sahası dışından Gervinho şutunu yolladı ama top yerden dışarı gitti. 43. dakikada Rosicky'nin ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Gervinho, topu direğin yanından dışarı yolladı ve Arsenal'i mutlak bir golden etti. İlk yarı golsüz tamamlandı.
 
İkinci yarıyla birlikte Arsenal üstünlük sayısı için rakip kaleye yüklenirken Blackburn hızlı hücumlarla etkili olmayı hedefledi. 49. dakikada sağdan gelişen atakta yapılan ortaya Giroud kafayı vurdu, kaleci iki hamlede topu çıkardı.
 
53. dakikada Rosicky'nin pasında soldan ceza sahasına giren Oxlade-Chamberlain'in şutu savunmadan döndü. 67. dakikada Tomas Rosicky'nin ceza sahası dışından yaptığı muazzam vuruş üst direkte patlayarak oyun alanına döndü.
 
Dakikalar 72'yi gösterirken gelişen Blackburn atağında kaleciden dönen topu iyi takip eden Kazım topu filelere yollayarak konuk ekibi 1-0 öne geçirdi.
 
Bu dakikadan sonra Arsenal gol için bastırsa da bunda başarılı olamadı ve tur atlayan taraf Arsenal oldu.
 
 
(Goal)