Komutanlar o resepsiyona katılmadı

Dün akşam Merkez Orduevi’nde düzenlenen KKTC Silahlı Kuvvetler Günü resepsiyonunda TSK’yı orgeneral seviyesinde Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Bekir Kalyoncu temsil etti.

Komutanlar o resepsiyona katılmadı
30 Temmuz 2011 Cumartesi 09:40 tarihinde eklendi, 2.749 kez okundu.

 

Komuta kademesinin emekliliği istemesinin ardından dün akşam Merkez Orduevi’nde düzenlenen KKTC Silahlı Kuvvetler Günü resepsiyonunda TSK’yı orgeneral seviyesinde Kara Kuvvetleri Kurmay Başkanı Bekir Kalyoncu temsil etti. Her yıl KKTC resepsiyonuna katılmaya özen gösteren Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanları, istifa yoluyla emekliye ayrılma karanının ardından bu yıl resepsiyona katılmadı.
 
Resepsiyonda, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na getirilmesi beklenen Korgeneral Mehmet Erten de hazır bulundu. Hava Kuvvetlerindeki en kıdemli komutan olarak kalan Hava Lojistik Komutanı Korg. Erten’in makam aracında Hava Kuvvetleri Komutanlığı forsu bulunduğu iddia edildi.
 
Davetliler, Orduevi’ndeki resepsiyona gelişlerinde KKTC’nin Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı, KKTC Güvenlik Kuvvetleri Askeri Ataşesi Albay Behçet Öznacar ve öteki ilgililer tarafından karşılandı. Konuşmaların ardından Orgeneral Kalyoncu ve Lakadamyalı tarafından pasta kesildi. Orgeneral Kalyoncu daha sonra pastanın yanında duran yöresel kıyafetler giyen çocukları sevdi. Resepsiyon Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Hafif Müzik ve Caz Orkestrası konserinin ardından sona erdi.