Koza'da final günü

Kürtaj temasının damga vurduğu Adana Altın Koza bu akşam sahiplerini buluyor. Aralarında Yeşilçay'ın da bulunduğu Ferzan Özpetek'in başkanlığındaki jüri, 4 günde toplam 1337 dakika yani 22 saat film izledi

Kozada final günü
22 Eylül 2012 Cumartesi 10:29 tarihinde eklendi, 1.366 kez okundu.

 

Bu yıl 19.’su düzenlenen Adana Altın Koza Film Festivali’nde ödüller bu akşam sahiplerini buluyor. Erden Kıral, Zeki Demirkubuz, Yeşim Ustaoğlu, Derviş Zaim ve Pelin Esmer gibi Türkiye’nin en ünlü yönetmenlerinin filmlerinin yarıştığı festivalin bu akşam 20.30’da TÜYAP Uluslararası Kongre ve Kültür Merkezi’ndeki kapanış törenini, “İffet” dizisinde iki kardeşi canlandıran Zuhal Olcay ve Mahir Günşiray sunacak.
 
Bu yıl Altın Koza’da Ulusal Uzun Metrajlı Film Yarışması jüri üyelerine halktan ve basın mensuplarından etkilenmemeleri için özel bir salon tahsis edildi. Ferzan Özpetek başkanlığındaki Nurgül Yeşilçay, Nejat İşler, Zeynep Özbatur Atakan, Hasan Saltık, Hülya Uğur Tanrıöver ve Eyüp Boz’dan oluşan jüri üyeleri Adana’ya ayak bastıkları günden itibaren 4 günde toplam süreleri 1337 dakika olan 14 film izledi.
 
3 filmde kürtaj teması
Festivalde yarışan “Araf”, “Ateşin Düştüğü Yer” ve “Gözetleme Kulesi” filmleri kürtaj tartışmalarını yeniden gündeme getirdi. Yarışma bölümündeki 14 filmin favorileri de belli oldu. Adana’da ödüllere en yakın duran filmlerinden başında Yeşim Ustaoğlu imzalı “Araf”, Zeki Demirkubuz’un “Yeraltı”, Pelin Esmer’in “Gözetme Kulesi” ve Elfe Uluç”un “Aziz Ayşe”si geliyor.
 
Salman sürpriz yapabilir
“En İyi Kadın Oyuncu” için “Araf”taki performansıyla Neslihan Atagül ve “Gözetleme Kulesi”yle Nilay Erdönmez’in adı geçiyor. “En İyi Erkek Oyuncu”nun en favori adayları “Yeraltı”yla Engin Günaydın ve “Gözetleme Kulesi”yle Olgun Şimşek... Bu kategoride ayrıca sürpriz yapabilecekler listesinde ise “Lal Gece” filmiyle usta oyuncu İlyas Salman gösteriliyor. “En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Ödülü”nü ise Nihal Yalçın’ın almasına kesin gözüyle bakılıyor.
 
FERZAN ÖZPETEK:
Çok güzelsin Nurgül!
Jüri Başkanı Ferzan Özpetek güzelliği ve şık kıyafetleriyle festivale renk katan jüri üyesi Nurgül Yeşilçay’ı öve öve bitiremedi. Yeşilçay NTV’ye röportaj verirken canlı yayını basan Özpetek, “Ne kadar güzel bir jüri üyesi değil mi? Ne kadar başarılı bir oyuncumuz var. Her şeyiyle mükemmel, dört dörtlük. Çok güzelsin Nurgül... Çok ciddi ve disiplinsin” dedi. Yeşilçay da Özpetek’e espri yaptı ve “Bütün sıralamayı verdim” dedi.

Milliyet