"Kulübü haksız duruma düşürmeyin"

Fenerbahçe Kulübü, Türkiye Futbol Federasyonu'na bu akşam siyah çelenk bırakan taraftarlarına çağrı yaparak, kulübe zarar verecek her tür eylemden kaçınmalarını istedi.

Kulübü haksız duruma düşürmeyin
29 Kasım 2011 Salı 23:32 tarihinde eklendi.

Kulübün internet sitesinde yapılan açıklamada, bugün TFF'nin, Fenerbahçe'yi UEFA Şampiyonlar Ligi'ne göndermeme kararı ile ilgili sürece ve Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) tarafından kulübe ulaştırılan bilgilere istinaden düzenlenen basın toplantısının ardından, bazı taraftarlarının TFF'ye karşı bir takım eylemler gerçekleştirdiklerini, eylem hazırlığında olduklarını öğrendikleri belirtilerek, şöyle denildi: 
    
"Söz konusu eylemler, kulübümüz tarafından tasvip edilmemekle birlikte; taraftarlarımızın, bizleri haklı iken haksız konuma düşürecek her tür eylem ve söylemden kaçınmaları gerekmektedir. 
    
Fenerbahçe Kulübü Yönetimi, taraftarlarımızın da hiç eksilmeyen desteği ile kulübümüzün haklarını gereken her ortamda, yasal ve hukuki zeminler çerçevesinde aramaktadır ve bunu sürdürecektir. Bu noktada; taraftarlarımızın son derece dikkatli olmaları, kulüplerine bugüne dek olduğu gibi yine sahip çıkmaları ve kulübümüze zarar verecek her tür eylemden kaçınmaları gerektiğini önemle hatırlatırız."

FB'li taraftarlar, TFF binasına siyah çelenk bıraktı

Fenerbahçeli bir grup taraftar, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) binasına siyah çelenk bıraktı. 
    
Fenerbahçe Kulübü'nün bu akşam yaptığı açıklamada, TFF Başkan Vekili Lutfi Arıboğan ve TFF Baş Hukuk Müşaviri Prof. Dr. İlhan Helvacı'nın, UEFA müfettişi Pierre Cornu'ya sarı-lacivertli kulübün yüzde yüz şike yaptığını söylediğini ileri sürerek, Arıboğan ve Helvacı'nın TFF'deki görevlerinden istifa etmesini istemesinin ardından, yaklaşık 20 kişilik sarı-lacivertli taraftar grubu, İstinye'deki TFF binasına gelerek, üzerinde "GS lobisi federasyondan defol" yazılı bir siyah-çelenk koydu. 
    
Fenerbahçe marşları söyleyip, TFF aleyhine tezahürat yapan taraftarlar, ayrıca üzerinde "Her şeyin farkındayız, sonuna kadar yanındayız" yazan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın dev bir posterini de açtı.