Lugano ayaklanması!

Brezilya Ligi takımlarından Cruzeiro'nun taraftarları Diego Lugano'nun transferi için ayaklandı.

Lugano ayaklanması!
02 Ocak 2013 Çarşamba 11:09 tarihinde eklendi.

 

Paris Saint Germain'de forma bulamadığı için devre arasında takımdan ayrılacak olan Diego Lugano için Brezilya ligi takımlarından Cruzeiro'nun taraftarları harekete geçti ve bir internet sitesi kurarak Uruguaylı futbolcunun transferi için kampanya başlattı.
 
Sporx'te yer alan habere göre; Cruzeiro'nun sportif direktörü Alexandre Mattos, Fransız kulübü PSG'den aylık 300 bin euronun üzerinde bir maaş alan Lugano'nun transferini maddi açıdan gerçekleştirmelerinin imkansız olduğunu açıklamıştı.
 
Bu açıklamanın üzerine ayaklanan Cruzeirolu taraftarlar, bir internet sitesi kurarak Lugano'yu takımlarında görmek istediklerinin mesajı verdi. Kurulan internet sitesinde 'Eğer Cruizero'nun Diego Lugano'ya ihtiyacı olduğunu düşünüyorsanız bu kampanyaya katılın' denildi.
 
Siteye 13.000 bin kişinin üzerinde bir katılım olurken, Cruzeirolu taraftarlar twitter'da #LuganoNoCruzeiro hashtagiyle yaklaşık 7,000'in üzerinde tweet ile Uruguaylı için adeta ayaklandı. Atılan tweetler de Lugano'nun transferi için ne gerekiyorsa yapılması gerektiğinin altı çizildi.
 
NAPOLİ DE LUGANO İÇİN DEVREDE
 
Bu girişimlerin ardından Cruzeiro'nun Lugano transferinde nasıl bir yol izleyeceği merakla beklenirken, İtalyan ekibi Napoli'nin de Uruguaylı için devrede olduğu belirtildi.
 
Paolo Cannavaro'nun şike soruşturması nedeniyle 6 ay ceza almasının ardından Napoli'nin devre arasında Lugano'yu transfer ederek savunmaya takviye yapacağı öne sürüldü. Napoli'nin 16 Ocak tarihinde Cannavaro'nun temyiz davasından sonuç alamaması halinde bu transfer için tüm kozlarını oynayacağı iddia edildi.
 
Öte yandan Fransız basınında Cruzeiro ve Napoli'nin dışında Lugano'ya Malaga'nın da talip olduğu yazılıyor. Türkiye'de ise Fenerbahçe'nin eski savunma oyuncusu için devrede olduğu konuşuluyor.