Mecnun Odyakmaz'dan 'teşvik primi' itirafı

"Futboldaki şike davasında" savunması alınan Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, gündeme bomba gibi düşecek bir itirafta bulundu.

Mecnun Odyakmazdan teşvik primi itirafı
24 Şubat 2012 Cuma 19:40 tarihinde eklendi, 2.510 kez okundu.

''Futbolda şike'' davasının tutuklu sanığı Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, ''Mehmet Yıldız, 'Başkanım, Trabzonsporlu futbolcular gelmiş, arkadaşlara, (bizi FB'ye karşı şampiyon yapacak bir skor alırsanız 1 milyon dolarınız hazır) demişler' dedi. İsim vermedi'' ifadesini kullandı. 
    
Özel yetkili İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada savunma yapan sanık Mecnun Odyakmaz, ''Benim masumiyetimi bir Allah, bir Aziz Yıldırım, bir de futbolcularım biliyor'' dedi. 
    
Mahkeme başkanının, ''Trabzonspor size teşvik girişiminde bulundu mu-' şeklindeki sorusunu da Mecnun Odyakmaz, şöyle cevapladı: 
    
''Tabii ki var. Ama bunun Zeki Mazlum'la alakası yoktur. Zeki bana, 'Senin ne kadar yiğit biri olduğunu biliyoruz. Maç satan karısını satar dediğini de biliyoruz' dedi. Bu görüşme maçtan 10 gün önce olmuştu. Aslında orada bana gaz vermişlerdi bir bakıma. 50'ye yakın başkanla çalıştım. Hepsi beni bilir. Benim söylediklerimin aksine bir kişi bir şey söylerse ben hayatıma son vermeye hazırım.'' 
    
''Seçim zamanı da kaset furyası olunca açıkça korktum'' diyerek, dinlenmekten korktuğunu belirten Mecnun Odyakmaz, şunları kaydetti: 
    
''Aziz Yıldırım'ın güvenlikçisi, 'Camları filmli bir araba var, foto çekiyor, medyaya veriyor. Seni de çekmiştir' deyince Aziz Yıldırım'ı aradım. O dönem sadece devlet değil, özel kişiler de telefon dinleyip, orada burada yayınlıyor, tedirginim. 'Millet bilmez, dedikodu yapar' dedim. Aziz Başkan da bunalmış biletlerden. Dinlemedi, 'Ne olacak ki, altı üstü bilet' dedi. Ofise gittim, Göksel Gümüşdağ da vardı. Trabzon olayını konuştu. Endişesini dile getirdi. Ben de aynı tepkiyi verdim, 'bizden yana rahat olun' dedim. Final maçı olduğu için bilet talebinden bunaldım, sıkıldım. Tapeler olması lazım ama yok. Yarı şaka yarı ciddi Bülent'e 'bilet paralarını yollayın' dedim. Bu da şike parası oldu. Aziz Yıldırım beni arıyor, kasıtlı olarak benim aradığım gösteriliyor. Biletler ile ilgili görüşmek istediğini söylüyor.'' 
     
-''Arkadaşlarımı ispiyonlamış gibi olmayayım''- 
     
Mecnun Odyakmaz, Mehmet Yıldız'ın ''on numara bir delikanlı'' olduğunu ifade ederek, savunmasını şöyle sürdürdü: 
    
''Yıldız bana geldi. Ahmet Çelebi, Yıldız'a bu manada en ufak bir imada bulunsa bana gelir söylerdi. Mehmet Yıldız, 'Başkanım, Trabzonsporlu futbolcular gelmiş, arkadaşlara, (bizi FB'ye karşı şampiyon yapacak bir skor alırsanız 1 milyon dolarınız hazır) demişler' dedi. İsim vermedi, 'bana isim sorma başkanım, arkadaşlarımı ispiyonlamış gibi olmayayım' dedi. Ben de Zeki Mazlum'u aradım, aynı şekilde 'Sen yok dedin ama birileri ta buraya kadar gelmiş bak' dedim. Böyle bir şeyin olacağına ihtimal vermedi. Yıldız kimden geldiğini tanımaz, ama kime dendiğini bilir, savcıya söyledim. Savcı, Mehmet'e sormuş. Mehmet, 'Duydum, ama kimden bilmiyorum demiş.'' 
    
Mecnun Odyakmaz, Mahkeme Başkanı Ekinci'nin, kaleci Korcan'ın sorgu hakimliğindeki ''Şunu anladım ki üst taraftakiler planını yapmışlar, kabak benim başıma patladı'' sözünü sorması üzerine, ''Bu sözü ilk kez duydum. Benim kendisinden hiçbir şüphem olmadı. Gol yemesine rağmen kendisine güvendim. Benim hesabını veremeyeceğim hiçbir şey yoktur. Onurum için tahliyemi talep ediyorum'' dedi. 
    
Tutuklu sanık Abdullah Başak da savunmasında, ''Örgüt'' suçlamasını kabul etmediğini, kimseyle örgütsel bir bağlantısı da bulunmadığını söyleyen Başak, kendisine isnat edilen suçun onur kırıcı olduğunu söyledi. 
    
''O ne arabaymış- (MINI Cooper) Bir o arabaya bakın, bir bana bakın. Ben sadece teslim almaya gittim'' diyen Başak, savunmasını şöyle sürdürdü: 
    
''Arabada sadece kafam gözüküyor. Kız kardeşime araba almak istedik. Ben de yardımcı olması için İlhan abiyi aradım. Kız kardeşim arabayı almak için sürekli beni sıkıştırıyordu. İlhan abi aracılığıyla arabayı aldık. Hatta haciz bile konmadı. İlhan abi bana ev, araba da alabilirdi. Hatta bana söz verdi, 'seni evlendireceğim' diye. Savcı söz konusu arabaya bile tedbir koydurdu. Acaba operasyon ben evlendikten sonra yapılsaydı, savcı düğünün şike parasıyla yapıldığını söyleyip, gelin ve takılara tedbir mi koyduracaktı-'' 
    
Başak, sanıklardan İlhan Ekşioğlu'nun kendisine hiçbir zaman şikeyle alakalı bir teklif veya talimatta bulunmadığını ifade ederek, ''Bir futbolcunun transferi için 500 bin dolar para ayrıldı. İlhan abi bana dedi ki; 'Bu paranın 20 binini sen al, kalandan futbolcuya ister 300 bin verin, ister 400 bin verin. Kalanını menajer alsın ama bu işi bitirin.' Hakkımdaki para konusu budur'' şeklinde konuştu. 
    
Sivas'ta çanta içinde şike parası taşındığı iddialarına da işaret eden Başak, ''Sivas'a gittiğimizde çantada takım elbise vardı. İlhan Ekşioğlu'nun şoförü, 'Eğer onu unutursan senin de benim de geleceğim biter' dedi. O elbise İlhan abinin uğurudur. Onun öyle batıl inançları var'' dedi.


Habertürk