Melo 4 numarayı istemiş

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Arda ayrılınca boşta kalan 10 numaralı formayı, 4 numaraya talip olan Felipe Melo’ya teslim etti. Tecrübeli hoca, “Bu formanın hakkını fazlasıyla vereceğine inanıyorum” diye konuştu

Melo 4 numarayı istemiş
09 Eylül 2011 Cuma 08:45 tarihinde eklendi, 1.002 kez okundu.

 

Galatasaray’da, Arda Turan’dan sonra 10 numaranın sürpriz şekilde ön libero oynayan yeni transfer Felipe Melo’ya verilmesi şaşkınlık yaratırken, Teknik Direktör Fatih Terim’in bu kararda birebir etkili olduğu ortaya çıktı.
 
Sarı-kırmızılı kulüple sözleşme imzaladıktan sonra forma numarası ile ilgili soruya, “Katı kurallarım yok, ama 4 numaranın boşta olması güzel. Taraftarlarımız 4 numaralı formaları alabilirler” yanıtını veren Melo’nun, Fatih Terim’in özel isteğini kırmadığı ve 10 numarayı bu nedenle kabul ettiği öğrenildi. Terim’in, “Bu formanın hakkını fazlasıyla vereceğine inanıyorum. Sana güvenmesem transferin için bu kadar ısrarcı olmazdım. Bu formayı giymek sana yakışır” diyerek, 10 numarayı sambacıya emanet ettiği belirtildi.
 
Beklenti yüksek olur
Fatih Terim’in, Juventus’tan 1+1 yıllığına kiralanan Melo ile yaptığı toplantıda, Galatasaray’da 10 numaradan beklentilerin her zaman yüksek olduğunu anlattığı da vurgulandı. Terim, Melo’ya 10 numaralı formayı giyen futbolculara karşı taraftarların özel bir sempati duyduğunu anlatırken, başarılı futbolcu da bundan büyük bir memnuniyet duyduğunu dile getirdi.
 
3.3 milyon euroluk yıllık ücreti nedeniyle yönetim kurulu içinde tartışma yaratan Melo’dan büyük beklentisi olan Fatih Terim’in, tecrübeli futbolcuya hem saha içinde hem de saha dışında özel görevler vereceği ifade edildi. Bu arada Melo’nun almadığı 4 numaralı forma, diğer oyuncular da talip olmayınca boşta kaldı.
 
Çalışmaya devam
Galatasaray, İstanbul Büyükşehir Belediye ile yapacağı maçın hazırlıklarını sürdürdü. Basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, ısınma hareketleri ve iki grup halinde 5’e 2 top kapma egzersizlerinin ardından taktik çalışması yaptı. Sol kasık adalesinde zorlanma tespit edilen Servet Çetin, tedavisinden sonra saha çalışması yaparken, sol arka adalesinde zorlanma tespit edilen Johan Elmander ise günü tedaviyle geçirdi. Engin Baytar ve Sercan Yıldırım ise antrenmanda takımdan ayrı çalıştı.

Milliyet