Messi, Iniesta ve Barcelona!

İspanya La Liga’da lider Barcelona, Racing Santander’i 3-0 mağlup etti. Katalan ekibinin golleri Pedro, Messi ve Iniesta’dan geldi.

Messi, Iniesta ve Barcelona!
23 Ocak 2011 Pazar 09:02 tarihinde eklendi.

 

Barcelona, maça çok hızlı başladı ve sahadan 3-0’lık sonuçla galip ayrılarak puanını 55’e çıkarttı. Barcelona deplasmanından istediğini alamayan Racing Santander ise 20 puanda kaldı. Öte yadan Barcelona, bu sonuçla ligdeki galibiyet serisini de 13 maça çıkarttı.
 
Karşılaşmaya fırtına gibi giren Barcelona, henüz 2. dakikada Pedro’nun kaydettiği golle rakibi karşısında 1-0 öne geçti.
 
Messi ile David Villa’nın ceza sahası içinde yaptığı duvar paslaşmasının ardından Arjantinli yıldız topu ortaya çevirirken, Pedro’ya sadece topu ağlara göndermek kaldı: 1-0.
 
Oyunu Racing Santander yarı sahasına yıkan Barcelona, rakip kalede çok net fırsatlar yakaladı. Karşılaşmanın 33.dakikasında sol kanattan dripling yaparak ceza sahası içine giren David Villa, rakibinin müdahalesi ile yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi.
 
Penaltı vuruşunda topun başına geçen Lionel Messi geçti. Arjantinli yıldız, topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek skoru 2-0 yaptı.
 
İlk yarının kalan bölümünde iki takım da başka gol bulamazken, Katalan ekibi soyunma odasına 2-0’lık üstünlükle gitti.
 
İkinci yarıya da etkili başlayan Barcelona oldu. Katalan ekibinin yıldız oyuncularından Iniesta, 56. dakikada sahneye çıkarak farkı 3’e çıkarttı. David Villa ceza sahası içinde Pedro’yu topla buluşturdu. Genç oyuncu topuk pasıyla topu Iniesta’ya bırakırken, tecrübeli oyuncu düzgün bir vurşla topu ağlara gönderdi: 3-0.
 
Kalan sürede başka gol olmazken, Barcelona sahadan 3-0’lık net bir skorla galip ayrılarak Real Madrid’in önünde liderliğini sürdürdü.

NTV