Milli Takım'da Hector Cuper sesleri

Orduspor'un bu sezonki çıkışında büyük pay sahibi olan Arjantinli Teknik Adam, Milli Takım için gündeme geldi.

Milli Takımda Hector Cuper sesleri
14 Ekim 2012 Pazar 17:22 tarihinde eklendi.

 

A Milli Futbol Takımı'nın olası bir Macaristan mağlubiyetinin ardından Abdullah Avcı'nın istifa etme ihtimaline karşılık, şu an boşta olan Mustafa Denizli ile birlikte, Orduspor'da başarılı bir grafik yakalayan Hector Cuper'in isme ön plana çıktı.
 
Antrenörlük kariyerine 4 sene oynayıp jübilesini de yaptığı Huracán takımında başlayan Cuper, Avrupa kariyerine ise 1997'de Mallorca ile başladı. Mallorca'daki başarıları onun 1999'da Valencia'ya transfer olmasını sağladı.
 
2000 UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nde Real Madrid'e, bir sonraki yıl ise Bayern Münih'e kaybetti. Yine de bu kayıplar onun Inter ile anlaşmasının önüne geçemedi. Ancak Inter, 2002-03 UEFA Şampiyonlar Ligi'nin yarı finalinde bu kez de Milan'a elenince Cuper, bu sefer küme düşmeme mücadelesi veren Mallorca'ya gitti.
 
Kariyerinde düşüş başlayan Cuper, sonraki çalıştırdığı takımlarda pek fazla başarı elde edemedi. Bu süreçte elde ettiği tek başarı Yunanistan'da Aris Thessaloniki takımıyla Yunanistan Kupası'nda finalistlikti. Tekrar İspanya'ya dönen Cúper, Racing Santander'da sadece beş ay görev başında kaldıktan sonra Aralık 2011'de Orduspor'la anlaştı.