Muhammed'in %55'i satıldı

Beşiktaş, Barcelona'nın ısrarla istediği Muhammed Demirci’nin bonservisinin \%55’ini fona devretti

Muhammedin %55i satıldı
15 Haziran 2011 Çarşamba 11:39 tarihinde eklendi, 1.448 kez okundu.

 

Genç yıldız adayının menajeri Seyit Ateş, “Beşiktaş, fonla yaptığı sözleşmeye 10 milyon Euro gibi bir satış opsiyonu koymuş. Eğer 10 milyon Euro’ya satılırsa Beşiktaş bu transferden 4.5 milyon Euro daha alacak” dedi.
 
‘Paramız yok Muhammed’i satalım’ mantığını kabul etmiyorum.
 
BEŞİKTAŞ Kulübü, Barcelona’nın ısrarla istediği ve gelecekte büyük hedeflere ulaşmasını beklediği Muhammed Demirci’nin bonservisinin %55’ini fona devretti. 16 yaşındaki yıldız adayının tüm haklarını elinde bulunduran manevi babası Seyit Ateş, Beşiktaş’ın Muhammed üzerinden 2 milyon Euro kredi çektiğini, haklarının yüzde 55’inin fona bağlandığını dile getirirken çarpıcı açıklamalarda bulundu: “Beşiktaş Kulübü Avrupa’da ismi olan Muhammed Demirci’yi teminat olarak göstererek 2 milyon Euro gibi bir kredi almış. 10 milyon Euro gibi bir satış opsiyonu koymuş. Eğer Muhammed 10 milyon Euro’ya satılırsa Beşiktaş bu transferden 4.5 milyon Euro daha alacak. Eğer bu fon sahibi şirket Muhammed’i iki yıl içinde satamazsa Beşiktaş Kulübü onun için aldığı 2 milyon Euro’yu ve faizi şirkete geri verecek.”
 
Rahatlıkla A takımda oynar
 
Muhammed Demirci’nin son derece yetenekli bir futbolcu olduğunu vurgulayan Seyit Ateş, onun önümüzdeki sezon A takımla maçlara çıkacağını ileri sürdü. Beşiktaş Yönetimi ve siyah beyazlı takımın teknik direktörü Tayfur Havutçu’ya da Muhammed konusunda mesaj yollayan Ateş, “O önümüzdeki sezon A takımla İnönü Stadı’na çıkar. Zaten Muhammed’i A takımda oynatmayan hoca da art niyetli olur, yönetim de” dedi. Ve şöyle devam etti: “Muhammed’in Beşiktaş’ta oynamasını istiyoruz. Beşiktaş Kulübü 2 yıl onun için dilediğini yapma hakkına sahiptir. Fon olayından dolayı Beşiktaş Yönetimi’ne herhangi bir kırgınlığım olmaz. Yalnız 5-6 yıldır Muhammed’i bekleyen taraftarların onu izlemelerini yürekten istiyorum.
 
Barcelona’nın gündeminde
 
‘Paramız yok Muhammed’i satalım’ mantığını kabul etmiyorum. Ben de Muhammed’i seyrederek zevk almak istiyorum. Muhammed Beşiktaş’ın elindeki önemli bir cevheridir. Guti kadar Muhammed’in de Avrupa’da bir ismi var. Guti, Barça’nın gündeminde değil ama Muhammed Barcelona’nın gündeminde. Bunda da genç yaşı büyük önem taşıyor.”