Nevin Yanıt İstanbul'da

Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Nevin Yanıt, İstanbul'a geldi. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Yanıt, "Üçüncü Avrupa şampiyonluğum ve çok mutluyum." dedi.

Nevin Yanıt İstanbulda
04 Mart 2013 Pazartesi 18:47 tarihinde eklendi.

 

Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda 60 metre engellide kategorisinde yarışan Nevin Yanıt, altın madalya kazanmayı başardı. Göteborg kentinde düzenlenen şampiyonada bayanlar 60 metre engelli finalini 7.89'luk derecesiyle birinci tamamlayan milli atlet, kendisine ait Türkiye rekorunu da geliştirmiş oldu. 
 
İstanbul’a altın madalyası ile gelen Nevin Yanıt, havalimanında basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Yanıt, 3.Avrupa şampiyonluğu olmasından dolayı çok mutlu olduğunu söyledi. Yanıt sözlerine şöyle devam etti: “ Çok mutluyum benim 3. Avrupa şampiyonluğum. Salonda ise ilk Avrupa şampiyonluğum. Gitmeden önce söylemiştim. Avrupa şampiyonu olmak için gidiyorum. Öte yandan iyi bir derece koşmak istiyorum. 7.89’luk derece ile altın madalya kazandım ki; bu da bana yaz için iyi haberler verdi.”
 
Nevin Yanıt, aldığı madalyaların 2020 olimpiyatları seçimleri için yararlı olacağını ümit ettiğini sözlerine ekledi. Yanıt, “ İnşallah 2020 olimpiyatları Türkiye’nin olur. Aldığım madalyalar inşallah olimpiyat seçimlerinde yararlı olur. Akdeniz oyunları var. Mersin’de yapılacak. O benim için çok önemli. Hemen arkasında dünya şampiyonası var. Artık dünya şampiyonasında da madalya istiyorum. Akdeniz oyunları zaten kendi yaşadığım, doğup büyüdüğüm şehirde yapılacak. Orada farklı duygular var.” ifadelerini kullandı.

CİHAN