Nobre küllerinden doğuyor

Takımı sıkıntılı günler geçirirken, gol yollarında takımını sırtlayan Mersin İdman Yurdu'nun Brezilya asıllı golcüsü Mert Nobre, adeta ''küllerinden yeniden doğuyor''.

Nobre küllerinden doğuyor
13 Kasım 2012 Salı 11:15 tarihinde eklendi.

 

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 2003-2004 sezonunun ikinci yarısında Fenerbahçe'ye transfer olarak Türk futboluyla tanışan Nobre, forma giydiği sezonların ilk yarısı baz alındığında eski bol gollü günlerine yeniden dönüyor. 
     
2004-2005 sezonunun ilk yarısında Fenerbahçe formasıyla çıktığı maçlarda 9 gol atarak, Türkiye'de en başarılı sezonunu geçiren Nobre, sonraki sezon ise rakip fileleri 8 kez havalandırabildi. Daha sonra Beşiktaş forması giymeye başlayan Nobre, 2006-2007 ve 2007-2008 sezonlarının ilk devrelerinde birer kez gol sevinci yaşadı. 
     
2008-2009 sezonunda yeniden hareketlenen Nobre, o sezonun ilk yarısında 7 gol atarken, 2009-2010 sezonunda 1, 2010-2011 sezonunda ise 4 kez fileleri havalandırdı. 
     
2011-2012 sezonunda transfer olduğu Mersin İdmanyurdu'nda 7 gol atan Nobre'nin istatistikleri, bu yıl takımı sıkıntılı günler geçirse de kendisi için umut verici. 
   
Bu sezon geride kalan 11 haftanın 10'unda forma şansı bulan Mert Nobre, attığı 7 golle takımının gol yollarında vazgeçilmez isimlerinden birisi oldu. 
     
Türkiye'deki futbol kariyerine 98 gol sığdıran Nobre, 2 gol daha atarak ''100'ler kulübü''ne de adım atmak istiyor. Nobre'nin diğer bir hedefi de devre arasına kadar 3 gol daha atarak, Türkiye'deki kendi skorunu yenilemek. 
     
Golleri, takımı için atmak istiyor- 
     
Daha şimdiden bir çok takımın devre arasındaki transfer listesinde yer tutmaya başlayan Nobre, AA muhabirinin sorularını yanıtladı. 
     
Nobre, 100'ler kulübüne girmesine az kaldığı hatırlatılınca, ''Açıkçası, şu an bunu düşünmüyorum. Şu an gol atmayı, en çok takımının bulunduğu durumdan kurtulması için istiyorum. Şu an benim gol atmamdan öte, takımımın bu durumdan kurtulması önemli. El birliğiyle bu sıkıntılı süreçten kurtulmak istiyoruz'' dedi. 
     
Beşiktaş forması giydiği son sezon sadece 8-9 maç forma giyebildiğini hatırlatan Mert Nobre, şunları kaydetti: 
     
''Benim orada 1 yıl daha kontratım vardı. İstesem orada 1 yıl daha kalabilirdim. Ama orada başkanla birebir konuşup, ayrılmak istediğimi söyleyen bendim. Çünkü benim oynamam lazımdı. Zaten bundan dolayı Mersin'i seçip geldim. Geçen sezon çok iyi bir sezon geçirdim. Kendi adıma bir şeyler yapmak isterim, ama öncelikli hedefim, takımımı bir yerlere taşımak.''