Oğuzhan’a A Milli yolu

Beşiktaşlı Oğuzhan’ın parlayan yıldızı, A Milli Takımı teknik heyetini de harekete geçirdi. Gençfutbolcu, formunu devam ettirirse, 6 Şubat’taki Çek Cumhuriyeti maçının kadrosuna çağırılacak

Oğuzhana A Milli yolu
03 Aralık 2012 Pazartesi 09:40 tarihinde eklendi.

21 Ekim’de İnönü Stadı’nda oynanan ve 1-1 sona eren Trabzonspor maçında ilk kez 90 dakika forma giyen ve ardından formayı sadece cezalı olduğu Bursa maçında çıkaran Oğuzhan Özyakup’un yıldızı her geçen gün parlarken, Milli Takım sorumluluları da harekete geçti.


Son olarak Danimarka ile yapılan özel maçta Fulham’ın 19 yaşındaki genç yeteneği Kerim Frei’yi ay-yıldızlı ekibe kazandıran Avcı’nın, yeni gözdesinin Beşiktaşlı Oğuzhan Özyakup olduğu belirlendi.
 
Milli takım sorumlularının, Beşiktaş formasına iyice ısınan ve oynadığı futbolla büyük beğeni toplayan 20 yaşındaki orta alan oyuncusunu 6 Şubat’ta Türkiye’de Çek Cumhuriyeti ile yapılacak özel maçın kadrosuna çağıracağı öğrenildi. Hollan’da altyapı eğitimini alan ve Portakalların U17 ile U19 takımlarında oynadıktan sonra ilk kez Macaristan maçı için 1 Haziran 2012’de Ümit Milli Takım’a davet edilen ama görev almayan Oğuzhan, sonraki İrlanda maçında ay-yıldızlı forma ile tanıştı. Son yarım saat görev almasına karşın galibiyet golüne imza attı.
 
Arsenal rezerv takımından siyah-beyazlılara transfer olan Oğuzhan Özyakup, ilk haftalar kendini gösterme fırsatı bulamadı. Oğuzhan’ın oynamaya başlamasıyla beraber siyah-beyazlılar da seriye bağlarken, liderle arasındaki puan farkı da 1’e indi.

Skorer