"Oyun anlayışımızla farklı kazandık"

Eskişehir’de düzenlenen Spor Toto Erkekler Türkiye Kupası çeyrek final üçüncü maçında Banvit rakibi Hacettepe Üniversitesi’ni 77-63 yenerek yarı finale yükselmeye hak kazandı.

Oyun anlayışımızla farklı kazandık
07 Şubat 2013 Perşembe 21:12 tarihinde eklendi.

 

Banvit Baş Antrenörü Orhun Ene, Türkiye’nin en değerli 4 takımı arasına girdikleri için mutlu olduklarını söyledi. Ene, “Kupa bizim için yarın başlayacak. Ama yarın çok kaliteli 4 takım olacak. Bu takımların hepsinin birbirini yenecek kapasitede olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu. 
 
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Spor Salonu’nda düzenlenen Spor Toto Erkekler Basketbol Türkiye Kupası’nda Banvit çeyrek final karşılaşmasından Hacettepe Üniversitesi’ni 77-63 skorlarla yendi. 
 
Karşılaşma sonrası basın toplantısında Banvit Baş Antrenörü Orhun Ene, iki takımında hedeflerinin farklı olduğunu söyledi. Takım kadrosu ve oyun anlayışı ile iyi bir maç çıkardıklarını ifade eden Ene, “Bizim hem kadro yapımız ve derinliğimizde bugünkü maçta bunu kullanarak biz gerekli skoru ve farkı elde ettik. Bizim için avantajı yarınki maç için kadromuzu yıpratmadık. Her oyuncuyu kullanma fırsatı bulduk. Turnuva bizim için yarın başlayacak. Ama yarın çok kaliteli 4 takım olacak. Bu takımların hepsinin birbirini yenecek kapasitede olduğunu düşünüyorum.” diye konuştu. 
 
Banvit oyuncusu Dusan Cantekin de iyi bir kupa maçı çıkardıklarını ifade ederek, “Hedefimiz kupayı almak. İyi savunma yaparak sonuca ulaştık. 3. Periyotda özellikle çok iyi oynadık. Artık kupayı kazanmayı düşünüyoruz.” dedi. 
 
ALP BAYRAMOĞLU: İSTEDİĞİMİZ OYUNU OYNAYAMADIK
 
Hacettepe Üniversitesi Baş Antrenörü Alp Bayramoğlu ise, Türkiye Kupası’nın kendileri için bir hedef olmadığını söyledi. Bayramoğlu, “Kritik bir dönemde kupada buraya kadar geldik. Banvit çok güçlü bir ekip. Elimizden geleni yaptık ama çok beklediğimiz basketbolu bugün oynayamadık. Bundan sonra lige odaklanacağız. Ligin önemli takımlarından olmaya çalışacağız. Bundan sonraki hedefimiz ligi en iyi yerde bitirmek.” ifadelerini kullandı. 
 
Hacettepe Üniversitesi oyuncusu Mustafa Baygül de, maça iyi başladıklarını ancak basit top kayıplarıyla skoru koruyamadıklarını söyledi.

CİHAN