Platini'ye devlet başkanı koruması

Michel Platini'nin Ankara ve İstanbul programında A sınıfı yakın koruma yapılacak. Bugün Türkiye’ye gelecek olan Platini’nin programı da güvenlik nedeniyle gizli tutulacak

Platiniye devlet başkanı koruması
19 Mart 2012 Pazartesi 09:40 tarihinde eklendi.

 

UEFA’NIN İstanbul’da yapılacak 36. Olağan Kongresi için Türkiye’ye gelecek olan UEFA Başkanı Michel Platini’nin ülkemizde kaldığı süre boyunca etrafında kuş uçurtulmayacak. 22 Mart’ta İstanbul’da yapılacak toplantı öncesinde 20 ve 21 Mart’ta da yine UEFA Yönetim Kurulu Toplantıları’na katılacak olan Fransız spor adamı ilk olarak bugün özel bir uçakla direkt İstanbul’a gelecek.
 
3 Temmuz’da başlayan şike ve teşvik soruşturmasının ardından Türkiye’de en çok konuşulan isimlerden biri haline gelen Platini için, yabancı devlet başkanlarına uygulanan koruma kuralları geçerli olacak. Daha önce tarifeli uçakla geleceği öğrenilen UEFA heyeti özel uçakla gelmeyi kararlaştırırken hem Ankara hem de İstanbul’da Platini’ye A sınıfı yakın koruma uygulanacağı öğrenildi. Konuk devlet başkanlarına, başbakanlara uygulanan güvenlik önlemi, Platini ve heyetinin Türkiye’den ayrılacağı ana kadar sürecek.
 
Ayrıca UEFA Başkanı’nın İstanbul’daki kişisel programı güvenlik tedbirleri kapsamında medyayla bile paylaşılmayacak.
 
Beraberindeki UEFA heyeti ile birlikte Ankara’da kritik bir zirveye katılacak olan Platini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşecek. Bu toplantıda UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik’in yanı sıra Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da yer alacak.
 
UEFA istanbul’da toplanıyor
 
İstanbul , 34 yıl aradan sonra UEFA kongresine hazırlanıyor. İstanbul Kongre Merkezi’nde 22 Mart Perşembe günü yapılacak 36. Olağan UEFA Kongresi’ne UEFA’ya üye 53 ülke federasyonunun başkan ve yöneticileri katılacak. Kongrenin ardından da başkan Michael Platini 14.30’da basın toplantısı düzenleyecek. Kongre öncesinde ise 20 ve 21 Mart’ta UEFA’nın kurullarının yapılacağı toplantılar düzenlenecek.

Vatan Gazetesi