Portakal dalında 1.2 lira

Antalya'nın Finike ilçesinde dalından portakal kesimleri bir aya kadar bitecek. 1.2 liradan alıcı bulan portakal fiyatlarının bir haftaya kadar daha da artması bekleniyor.

Portakal dalında 1.2 lira
07 Mart 2013 Perşembe 11:43 tarihinde eklendi.

 

Finike Ziraat Odası Başkanı Halil Sarıçobanoğlu, "Finike portakalının yüzde 40'ı hala ağaçlarda duruyor. Nisan ayının 5'ine kadar kesimler devam edecek. Ondan sonra portakal kalmaz. Bu yıl kesimler geçen yıla göre daha erken bitecek. Portakalın fiyatı bir haftaya kadar 1.5 lira olur. Çünkü, fabrikaların elinde mal kalmadı." dedi.
 
Finike'de portakal üreticisinin yüzü gülüyor. Ürününü önceden satmayan ve bu güne kadar bekleyen üreticiler dalında portakalı 1.2 liradan satıyor. Oda Başkanı Sarıçobanoğlu, "Sezon başında portakal fiyatları 60 ile 70 kuruş arasında gitti geldi. Üretici para kazanamadı. Malını satmayan çiftçilerimiz ise biraz şanslı. Tüccar dalında 1.2 liradan fiyat veriyor. Bir haftaya kadar da daha da artacağını tahmin ediyorum. Büyük fabrikalara sordum, ellerinde çok az mal kalmış. Elinde portakal kalan da yüksek fiyat isteyecek." diye konuştu.
 
Yağan dolu ve don olaylarının portakala ciddi zararlar verdiğini belirten Sarıçobanoğlu, bahçesinde portakal bulunanların başka bir riskle de karşı karşıya olduğunu anımsattı. Kendi tarlasında da 700 ton portakal bulunduğunu ifade eden Sarıçobanoğlu, önümüzdeki aylarda badem, çağla gibi alternatif meyvelerin piyasaya çıkacağını sözlerine ekledi.

CİHAN