Programı neden terk etti?

Habertürk televizyonunda yayınlanan Bizim Stadyum programını terk ederek gündeme gelen Ümit Özat birbirinden önemli açıklamalar yaptı.

Programı neden terk etti?
25 Eylül 2012 Salı 17:05 tarihinde eklendi.

 

Fenebahçe'nin eski kaptanı Özat, dün oynanan Fenerbahçe-Trabzonspor maçını değerlendirdi.
 
"Bu tür Avrupa maçlarının ardından geri dönüş çok önemlidir. Bunu yaptığınız zaman toparlanmanız çok daha kolay olur. Belki Fenerbahçe Marsilya maçında 2-0 mağlupken 2-2'yi yakalasaydı Trabzonspor karşısında sonuç daha farklı olurdu. Ancak 2-0'dan maç 2-2'ye gelince bu maçta F.Bahçe için zor bir hal aldı.
 
O ruh halindeki oyuncuların geri dönüşü gerçekten zor oldu oyunada yansıdı. Fenerbahçe gün akşam gerçekten iyi mücadele etti ancak iyi bir futbol ortaya koyamadı. Marsilya maçının ardından Yobo, Volkan ve GÖkna'ın dışında performanslarının üzerine çıkan bir oyuncu grubu yoktu. Fenerbahçe zor bir süreçten geçiyor son 1- 1.5 senedir yaşananlar gerçekten hiç kolay olmadı. Bunda basının da etkisi büyük futbolcuların sürekli yanında bu konular konuşuluyor onlarda doğal olarak başkana ne olacak, takıma ne olacak, kararı yargıtay onayacak mı diye sürekli düşünüyorlar. Bu yüzden bu oyuncuların mücadeelsi ve gösterdikleri duruş gerçekten alkışlanmalı. Şunu çok net bir şekilde söylemeliyim ki bu tür takımlarda 2-3 maç üst üste kazanılmazsa çok büyük sıkıntı olur."
 
Galatasaray için yenilgisiz şampiyon olur dedi mi?
 
Özat: "Evet dedim çok net bir şekilde ifade ettim ama tabi yorumlar neresinden bakarsanız o tarafa çekilir. Galatasaray hiç oynatmadığı 5-6 adamı aynı anda oynatır gider bir takıma yenilir ya da gruptan çıkma maçıdır çeyrek final veya yarı final maçıdır Süper Lig'de alınacak kötü bir sonuç takımı çok etkilemeyecektir o zaman olabilir. Ama normal şartlarda Galatasaray'ın sadece Kadıköy deplasmanı haricinden o da bir ihtimal başka yenilgi alacağını düşünmüyorum."
 
Dün gece Bizim Stadyum programında stüdyo'yu neden terk etti?
 
"Şimdi onu çok net bir şekilde ifade edeyim. Kadınlar bizim baş tacımızdır bu bir. Bu konu üzerinden kadınları ezmeye çalışanlar tamamen art niyetlidir bu da iki. Orada yaşlı bir teyzenin Aykut Kocaman'ı eleştirilmesi soruldu Celal Kolot şöyle yaptı: "Kadın futboldan ne anlar ki"...
Ben bunu daha da yumuşatarak dedim ki kadınlar futboldan erkekler kadar anlamaz ama sen bunu kalkıpta kadın erkek ayrımına ayrışmaya götürüyorsan ben burada art niyet ararım. Ben reklama ihtiyacı olan birisi değilim. Ama sen orada kalkıpta vah vah vah saçma birşey kadınlarda en az erkekler kadar futboldan anlar dersen bu senin megolomanlığını gösterir. Şunu ifade etmek istiyorum ben çok fazla konuşmak istemiyorum. Zaten kadınların erkekler kadar futboldan anlamasının imkanı yok, insan genetiğine aykırı futbol erkek oyunudur. Ben kadından başbakan olma demedim, cumhurbaşkanı olmaz demedim oldu olmalı da, kadından milletvekili olmaz demedim oldu olmalı da, kadından basketbolcu olmaz demedim oldu olmalı da, ben nasıl ki 5 yıldızlı otelin ağçısına senin yaptığın yemekelrin içine fesleğende atsan daha iyi olurdu demiyorsam, bir kadında futbol ahkamını yıllarını bu işe vermiş bir insanın yanında bu şekilde kesmemeli ben bunu ifade etmeye çalıştım. Kaldı ki sen futboldan anlayabilirsin bu genellemeyi bozmaz futbol erkek oyunudur bu böyle bilinmelidir. Dolayısıyla futbol benim için ibadet gibi birşeydir bunu mecazi anlamda konuşuyorum. Ben herşeyimi futboldan kazanmışım. Ben bunu kalkıpta buna en ufak bir katkısı olmamış bir insanla futbol üzerine orada tartışmada bulunamam. Çünkü ben o programa futbol konuşmaya gidiyorum, futbolun dışından gelen insanlarla bir araya gelmek onlarla bu sohbeti yaparım başka bir yerde ama 70 milyonun izlediği bir programda sen antreman nedir bilmiyorsun antreman bilgin yok anlatamıyorsun. Bilmiyorsun ki anlatasın ama sen bunu hemcinslerini kullanarak ben bunu insan ayrımcılığına kadar götürüyorsam bu çok tehlikeli bir şeydir olaylara böyle bakmak lazım.
Aklı başında aklı selim olan her insan kadınlar erkekler kadar futboldan anlamaz lafını bu kadar büyütmez. Şimdi ben bir bayan kadar yemek bilebilirmiyim bilemem. Herkesin üstün olduğu iyi olduğu bir konu vardır ama sen bana futbol ukelalığı yapamazsın. Bunun kimseye bir faydası yok ben bu tür programların içinde yer almak istemiyorum bunlardan yeteri kadar var."
 
Simge Fıstıkoğlu için ne dedi?
 
Özat, Fıstıkoğlu için,  "Simge Fıstıkoğlu'nun bilgisi vardır bilgi ayrı bir şeydir. Gazetecilik yaparsınız, futbolla ilgili bildiklerinizi anlatırsınız, yaşadıklarınızı anekdot olarak anlatırsınız ama buna kimse tepki vermez. Ama kalkıp da "Kadınlar erkekler kadar futboldan anlamaz" cümlesine siz kalkıp  ha ha ha ne kadar saçma bir cümle kadınlarda erkekler kadar futboldan anlar  futbol matematik mi derseniz ben burada ukalalık ararım, art niyet ararım. Bunu herkes çok net bir çekilde anlayabilir."
 
Kadınların erkek kadar futboldan anlamasını bekler misiniz?
 
Ümit Özat son olarak, "Böyle birşey beklenemez. Kadınlar bizim baş tacımız. Kadın erkek ayrımı yapmak ayrı birşey kadınlar erkekler kadar futboldan anlamaz demek ayrı birşey. Bu konuyu başka yerlere çekmek başka..."