Real Madrid maçında büyük şok

Rayo Vallecano ile Real Madrid'i karşı karşıya getirecek mücadele ışıklandırma sistemindeki arıza nedeniyle ertelendi. İspanya Futbol Federasyonu, maçın bugün saat 21:00'de oynanacağını açıkladı.

Real Madrid maçında büyük şok
24 Eylül 2012 Pazartesi 09:20 tarihinde eklendi.

La Liga'nın beşinci haftasında Rayo Vallecano ile Real Madrid'i karşı karşıya getirecek mücadele ışıklandırma sistemindeki arıza nedeniyle ertelendi. İspanya Futbol Federasyonu, maçın bugün saat 21:00'de oynanacağını açıkladı.

 
Maçın hakemi Fernandez Borbalan, başlama vuruşundan yarım saat önce yaptığı incelemelerde ışıklandırma sisteminin yetersiz olduğunu ve bu şartlarda maçın oynanamayacağını söyledi.
 
Görevlilere yarım saat süre veren Borbalan, sistemde gerekli iyileştirme sağlanamayınca maçı erteledi. Rayo Vallecano Başkanı Raul Martin, ışıklandırma sistemindeki arıza için taraftar gruplarını hedef gösterirken, sabotaj şüphesini dile getirdi.
 
İspanya Futbol Federasyonu da arızanın nedenleriyle ilgili olarak güvenlik güçleriyle ortak bir çalışma sürdürüldüğünü açıkladı. Maç İspanya Futbol Federasyonu tarafından bugün saat 21:00'e ertelenirken, Real Madrid'liler karara itiraz etti.
 
Federasyondan arızanın akşama kadar giderileceğinin garantisini alamadıklarını söyleyen Real Madrid Futbol Direktörü Miguel Pardeza, Türkiye saati ile 18:00'de oynamanın daha doğru olacağını, böylece ışıklandırma riskinin bertaraf edileceğini söyledi.
 
Rayo Vallecano Teknik Direktörü Paco Jemez ise taraftarları düşünmek zorunda olduklarını ifade ederek bu öneriye karşı çıktı. Öte yandan bu değişiklikle birlikte Deportivo-Sevilla maçının başlangıç saati de 22:45 olarak değiştirildi.
 
(NTV Spor)