Rochcevelli Le Cannet 3-0 Bursa Büyükşehir Belediyespor

CEV Bayanlar Avrupa Challenge Cup rövanş karşılaşmasında Bursa Büyükşehir Belediyespor, Fransa'da Rocheville Le Cannet takımıyla Canhnes kentinde karşı karşıya geldi.

17 Aralık 2013 Salı 23:24 tarihinde eklendi.
Geçtiğimiz hafta Bursa'da oynanan ilk karşılaşmayı 3-1 kazanan yeşil beyazlı bayanlar rakiplerini karşısındaki oyunuyla hayal kırıklığı yarattı. Bursa ekibi maçı 3-0 kaybedince altın sete geçildi. Altın sette de kötü oynayan Bursa ekibi seti ve çeyrek finali kaybederek elenmekten kurtulamadı.
 
Bursa Büyükşehir Belediyespor sete hızlı başladı ve ilk teknik molaya 8-2, ikincisine ise 16-11 öne girdi. İlerleyen bölümde servis hatalarına hücumlardaki hatalar eklenince Le Cannet 21-20 öne geçti. Yeşil beyazlılar skoru 23-23'e getirmesine karşın hücumda topu iki kez dışarı atınca seti 25-23 kaybetti.
 
İkinci sette Bursa ekibi yine iyi başladı ve ilk teknik molaya 8-4 önde girdi. Ancak yapılan basit hataları değerlendiren Fransız temsilcisi ikinci teknik molaya 16-15 önde girdi. Karşılıklı sayılardan sonra Fransız ekibi akıllı hücumlarla sarı giderek açtı ve seti 25-20 kazanarak setlerde 2-0 öne geçti.
 
Üçüncü sete çok iyi başlayan Fransız temsilcisi Rochevelli Le Cannet oldu. Yeşil beyazlı bayanlar inanılmaz hatalara devam edince bir anda 12-6 geriye düştü. Fransız ekibi akıllı hücumlarla topladığı sayılarla son bölüme 18-13 önde girdi. Birgül, Ana ile çarpışınca elinden sakatlandı ve ağlayarak oyunu terk etti. Ancak değişiklik hakkı olmadığı için Birgül tedavi sonrasında oyuna döndü. Ancak Fransiz ekibi seti 25-18 kazandı.
 
İki takımda birer maçı kazandıkları için Altın sete geçildi. Moralsiz Bursa Büyükşehir Belediyespor, hücumlarda ve bloklarda yine hatalar yapınca 7-4 geriye düştü. Fransız temsilcisi Rochevelli Le Cannet çok iyi savunma yapınca yeşil beyazlı bayanlar dağıldı ve 11-6 geriye düştü. Hatalar zinciri devam edince seti 15-8 kaybederek final hedeflediği kupaya veda etti.

DHA