Rüştü'den Fatih Terim'e destek

Milli takımın eski kalecisi Rüştü Reçber, Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'e destek çıkarak, "Fatih Terim çok deneyimli bir isim, kendine göre ciddi bir durum vardır" dedi.

Rüştüden Fatih Terime destek
09 Nisan 2013 Salı 20:11 tarihinde eklendi, 1.498 kez okundu.

 

Milli takımın eski kalecisi Rüştü Reçber, Fatih Belediyesi tarafından her ay düzenlenen "Spor Söyleşileri" programının bu ayki konuğu oldu. Kaleci Rüştü Reçber, Ali Emiri Kültür Merkezi'nde öğrenciler ile bir araya gelerek hatıralarını gençlerle paylaştı. 
 
Programdan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Rüştü Reçber, Galatasaray'la Mersin İdman Yurdu arasında oynanan karşılaşmada Fatih Terim'in hakem tarafından maçtan atılmasını değerlendirerek, "Bu çok dereceli bir kavram. İşin içine baktığım zaman olayların niye buralara geldiğini iyi düşünmek lazım. Tabi Fatih Terim çok deneyimli bir isimdir.

Yıllardır Türk futboluna hizmet ediyor. Kendisinin bu şekilde müdahale etmesi, kendine göre ciddi durumu vardır, ama tabi toplum olarak bakıldığı zaman kendisi akil kişi denecek seviyede bir insandır. Neden ve niçin olduğunu en iyisi kendisi izah eder aslında. Zaman zaman da olaylardan sonra izah etti. Tabi mühim olan olaylar olurken veya olduktan sonra da kişiler tarafından zarar veya herhangi bir şekilde etkilenme olmasın" dedi. 
 
Galatasaray'ın Real Madrid ile yapacağı maçı değerlendiren Rüştü Reçber, "Galatasaray'ın işi çok zor. Çünkü ilk maçta büyük bir dezavantaj oldu kendisine. Bugün Galatasaray'ın yapması gereken şey, ülke puanı açısından galip gelebilmesi. Bizim temennimiz, düşüncemiz bu. Tabii ki karşı takım Real Madrid. Bugün yenilenebilir de berabere kalınabilir de. Yendiği zaman ülke adına çok önemli olacak" diye konuştu.
 
A Milli Takım'ın 2014 Dünya Kupası'na katılma ihtimalini değerlendiren Reçber, "Bulunduğumuz konum itibariyle Brezilya'ya gitme şansımız çok az. Ama bir şansımız vardı aslında. Macaristan maçını kazandığımız takdirde ipler bizim elimizde olacaktı, ama olmadı. Yine de bakıldığı zaman futbol mantığında işimizin çok zor olduğu bir gerçek. Ama rakamsal olarak baktığımızda ise şansımızın devam ettiğini söyleyebiliriz" diye konuştu. 
 
Eski kalecisi olduğu Beşiktaş hakkındaki görüşlerini de dile getiren Rüştü Reçber, "Beşiktaş bu sene sezon başından itibaren bir takım sıkıntılar yaşadı. Bu sıkıntıların içerisindeki temel etken de maddi yöndeydi. Dolayısıyla transfer yapmakta bu maddi imkanlar problemdi. Bu şekilde başlandı lig ve bu zamana kadar da geldiler. Bulundukları konum itibarıyla bence iyi yerdeler. Tabi şu yönden çok daha iyi olabilirlerdi. Fenerbahçe'nin ve Galatasaray'ın çok puan kaybettiği bir sezon içerisinde Beşiktaş biraz daha atak olabilseydi çok daha farklı bir konumda olabilirdi" şeklinde konuştu.
 
Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi çeyrek finalinde İtalya'nın Lazio ekibini ilk maçta 2-0 yenmesi ve deplasman için büyük bir avantaj yakalamasıyla ilgili olarak ise eski milli kaleci, şunları söyledi:
 
"Fenerbahçe'nin şu an bir avantajı var. Fenerbahçe, Lazio gibi bir takımı ilk başta 2-0 yendi. 2'nci maç seyircisiz oynanacak. Fenerbahçe adına büyük bir şans. Futbolda her şey olabilir ama son gözlemlerime göre söylüyorum. Fenerbahçe'nin turu atladığını düşünüyoruz. Ama bunu söylerken tabi temkinli ve dikkatli olmaları gerekir. Çünkü futbolda her an her şey olabilir. Ama maç normal düzende giderse Fenerbahçe tur atlayacaktır." 

DHA