"Sabra ihtiyacımız var"

Spor Toto Süper Lig'in dördüncü hafta maçında kendi sahasında Beşiktaş'a 3-0 yenilen Bursaspor'da Kulüp Başkanı Erkan Körüstan, eleştirilere cevap verdi.

17 Eylül 2013 Salı 19:57 tarihinde eklendi.

Bursaspor'u şampiyonluğa ve Avrupa kupalarına taşımak için hiçbir fedakarlıktan kaçınmadıklarını belirten Başkan Körüstan, "Hedeflerimize ulaşmak için camianın sabır ve güvenine ihtiyacımız var." dedi.

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan, kulübün resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu. Beşiktaş yenilgisinden duyduğu üzüntüyü camia ile paylaştığını belirten Körüstan. şunları kaydetti: "Taraftarımız ve Kulübümüz açısından çok özel öneme sahip olan bir maçı sahadaki olumsuz performans sonucu mağlubiyetle geride bırakmış olmak yönetim kurulumuzu derinden üzmüştür.

“Mağlubiyet” futbolun doğasında olan ve her futbol kulübünün zaman zaman yaşadığı bir sonuç olmakla birlikte, büyük hedefler ile yola çıkmış yönetimimiz için bu sonuç kolay kabul edilecek bir durum değildir. Öncelikle tüm taraftarımız bilmesi gerekir ki; Bu uzun lig maratonunda, takımımızın alacağı bu tür beklenmeyen ve istenmeyen sonuçlar, başta şahsım olmak üzere hiçbir yönetici arkadaşımı bu kente ve camiamıza yakışan şampiyon bir Bursaspor oluşturma hedefinden geri döndürmeye yetmeyecek , aksine sürekli ve daha büyük başarılar için bizleri kamçılayacaktır.

Bu vesile ile bir durum tespiti yapmak gerekirse; olağanüstü kongre neticesinde Bursaspor camiası olarak karşı karşıya kaldığımız süreç, başta transfer olmak üzere, yeni sezon hazırlıkları ve teknik kadro değişimi gibi son derece kritik konularda en kısa sürede en doğru seçimleri yapma gereği doğurmuştur. Bu kısa süre zarfında Yönetim Kurulumuz , Bursasporumuzu büyük hedeflere ulaştıracağına inandığımız ve Avrupa'nın en kariyerli teknik direktörleri arasında yer alan Sayın Christoph Daum’u iş başına getirmiştir. Teknik Direktörümüzün bu geçiş süreci sonucunda başarılı bir Bursaspor oluşturacağından Yönetim Kurulumuzun hiçbir kuşkusu yoktur.".

Şahsı ve yönetim kurulunun Şampiyonluk ve Avrupa'ya gitmek adına büyük hedeflerinin olduğunun altını çizen Erkan Körüstan, "Bursasporumuzu şampiyonluğa ve Avrupa'ya taşımak için hiçbir fedakarlıktan kaçmaksızın yoğun bir çalışma temposu içindedir. Bu hedef için camiamızdan da beklentimiz sabır ve güvendir. Bizler birlikte olduğumuz sürece başaramayacağımız hiçbir zorluk aşamayacağımız hiçbir engel yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle camiamızı saygı ve sevgiyle selamlıyorum." diye konuştu.


CİHAN