Sadri Şener'in tepkisi dinmiyor

"Cezamız olduğu için maçlarımıza gidemiyoruz. Yüksek apartmanlardan seyretmeye çalışacağım, balkondan"

Sadri Şenerin tepkisi dinmiyor
08 Ocak 2013 Salı 14:25 tarihinde eklendi.

 

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, PFDK tarafından verilen hak mahrumiyetini cezasını değerlendirirken, "Cezamız olduğu için maçlarımıza gidemiyoruz. Yüksek apartmanlardan seyretmeye çalışacağım, balkondan" ifadesini kullandı. 
 
"TARAFLI KURULA İTİRAZ ETSEN NE OLACAK Kİ?"
 
Takımının Antalya'da yaptığı antrenmanı izleyen Başkan Sadri Şener, Teknik Direktör Şenol Güneş'le bir süre görüştükten sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı. PFDK'nın kendisine verdiği 30 günlük ham mahrumiyeti cezasına tepkisini sürdüren Şener şunları söyledi:
 
"Cezamız olduğu için maçlarımıza gidemiyoruz. Yüksek apartmanlardan seyretmeye çalışacağım, balkondan. İtiraz etmedim. Niye itiraz edeceğim. Taraflı bir kurula itiraz etsen ne olur ki? Yine gelecek cevap belli. Onun için onların da vaktini almak istemiyoruz. Ben veya diğer kulüp başkanları Türk futboluna hizmet etmek için uğraş veriyorlar. Takımlarını takip ediyorlar, evlerini ihmal ediyorlar, ekonomik olarak çok zarara uğruyorlar. Kalkıyor senin seçtiğin adamlar oturdukları yerden hiç demokratik olmayan, konuşma özgürlüğünü kısıtlayan bir ceza veriyor. Bunlar hiç hoş değil. Ama bir gün bunların hesabı sorulur." 
 
GİRAY YORUMU 
 
Başkan Sadri Şener, rahatsızlığı nedeniyle futbolu bırakma noktasına gelen Giray Kaçar'la ilgili olarak ise şu ifadeleri kullandı: 
 
"Giray'ı çok da konuşmak hoş değil. Haber yapmak bu konuda artık gereksiz. Doğuştan olan bir şey olduğunu söylediler. Bir köprüleşme mi ona benzer bir tabir. Aort damarı kasın altından geçiyor, kas da spor yapınca açılınca o damara baskı yapıyor. Baskı yapınca göğüs ağrısı yapıyormuş. 'Spor yapmaması lazım' dediler. 5-6 ay dinlenmek istedi. Biz de uygun gördük. Yapacak bir şey yok." 
 
"SEZON BAŞI SAĞLIK KONTROLLERİ DAHA CİDDİ OLMALI" 
 
Şener, sezon başındaki kontrollerin daha ciddi yapılmasının gerektiğini de vurgulayarak şöyle devam etti: 
"Trabzon'da kontroller yapılmıştı. Ne yapabilirim ki ben? Güvenmek mecburiyetindeyiz. Altına imza atılmış. Ama Allah'tan acı bir olay olmadan belli oldu. Kimsenin ömrünün eni boyu kimse tarafından ölçülemez, Tanrı'nın bileceği iş ama bir riskti. Allah'tan fark edildi. Bundan sonra hayatını antrenör olarak devam ettirir. Giray bildiğim kadarıyla antrenörlük okuyor. Şu anda yapacak bir şey yok. Yaşam bu. Öyle de var böyle de var. Giray bizim evladımız. 'Bir süre dinlen' dedik. Bakalım ondan sonra ne olacak". 
 
"KADRO GENİŞ DİYORSUNUZ AMA..." 
 
Başkan Sadri Şener, Giray'ın futbola ara vermesinin ardından transferle ilgili olarak da şu ifadeleri kullandı: 
 
"Transfer düşünüyoruz ama şimdi stoper sıkıntımız oldu. Hocayla onları konuşacağız. Kadro bazen geniş diyorum ama bazen bakıyorsunuz öyle değilmiş. 3 günde bir maç var. Ocak'ta 6 maç var. Sakatlık var, kart var, kış var. Bunları düşünüyoruz. Her an bir şey olabiliyor işte. Böyle dar kadroyla kafaya oynamak zordur. Maliyetlidir ama yapacak bir şey yok." 
 
"GİRAY BÜYÜK OLASILIKLA YURT DIŞINA GİTMEYECEK" 
 
Bu arada Giray Kaçar'ın büyük olasılıkla yurt dışına gitmeyeceği belirtildi. Ailesinin yanında dinlenen Giray'ın kontrollerinin devam edeceği vurgulandı. 
 
Ömür AVCI/ANTALYA DHA