"Şansımızı ileri taşıdık"

Trabzonspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, Legia galibiyeti ile gruptan çıkma şanslarını daha da ileri taşıdıklarını söyledi.

Şansımızı ileri taşıdık
24 Ekim 2013 Perşembe 23:15 tarihinde eklendi.


Mustafa Reşit Akçay, UEFA Avrupa Ligi J Grubu’nda Polonya temsilcisi Legia Varşova ile oynadıkları ve 2-0 kazandıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, “Maçın başından sonuna kadar maçı istediğimiz herkese gösterdik.

Oyuncu arkadaşlarım uzun süreden beri takımdaşlık ve sahada duruş adına çok büyük bir çalışma ve gelişim içerisindeler. Bu akşam da herkes birbiri için oynadı. Uzun süreden beri gol yemeyen bir takıma sahibiz. Her gün oyun standardını yükselten, Trabzonspor’u yükseltmek için her şeyini ortaya koyan onurlu adamlara sahibiz.” dedi.

Taraftarın maç içerisinde bazı futbolculara yönelik tepkilerini de anlayamadığını anlatan Akçay, oyuncuların durumunu bilmeden yapılan bu tepkileri anlayamadığı kaydetti. Akçay, oyuncuları için biraz daha sevgi, anlayış ve hoşgörü beklediğini belirtti.

Kendine yapılan her türlü eleştiriyi kabul edebileceğine değinen deneyimli hoca, oyuncuların sahiplenilmesi ve korunması gerektiğinin altını çizdi. Mustafa Reşit Akçay, yanında oturan Janko ve Onur’u göstererek, “Bu akşam Kadir hoca ve bu toplum için oynadılar. İkisini de, takım arkadaşlarını da kutluyorum.” ifadelerini kullandı.

Akçay, Lazio’nun puan kaybettiğinin hatırlatılması üzerine ise şunları söyledi: “Bana göre bu durum bizim için artı bir puan avantaj yarattı. Bu avantajı koruyarak yolumuza devam etmek istiyoruz. Şu anda 8-10 puan gruptan çıkartmak için yeterli olacak gibi, ama bu hiç belli olmaz.”

Bordo-mavili takımın başarılı kalecisi Onur Recep Kıvrak ise, maçta önceki gün vefat eden teknik direktör Kadir Özcan için de mücadele ettiklerini belirtti. Zor bir müsabaka olacağını beklediklerini ifade eden Onur, maçla ilgili de şunları söyledi:

“Zor bir maçtı. Gün geçtikçe daha iyi bir ekip olma yolunda ilerliyoruz. Önümüzdeki engelleri tek tek aştığımızı düşünüyorum. Bugün 7 puan yaptık. Gruptan çıkma şansımızı daha da ileri taşıdığımızı düşünüyorum. Tek tek bakıyoruz maçlara. Bu da bizi avantajlı kılıyor.”

Takımının ilk golünü atan Marc Janko da, Kadir Özcan’ın vefatı nedeniyle üzüldüklerini, ancak aldıkları galibiyet için mutlu olduklarını söyledi. Tecrübeli futbolcu, bordo-mavili forma altında aylar sonra gol atmasıyla ilgili de şunları söyledi: “Gol atmak tek kişilik bir iş değil, takım işidir. Uzun zamandan sonra bu takım bana büyük umut verdi. Onun için mutluyum ve hocama teşekkür ediyorum.”


CİHAN