Sercan, Bursa'ya mı dönüyor?

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Sercan Yıldırım ile ilgili açıklamada bulundu.

Sercan, Bursaya mı dönüyor?
01 Eylül 2012 Cumartesi 15:49 tarihinde eklendi.

 

Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, ”Önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında mücadele etmek ve geçen sene finalde kaybettiğimiz Türkiye kupasına uzanmak istiyorsak, bu olumsuzluğu bertaraf edip tekrar camianın bütünleşmesi, kenetlenmesi ve birbirine destek olması lazım” dedi.
 
Ertuğrul Sağlam, Özlüce Tesisleri’nde, gazetecilere yaptığı açıklamada, UEFA Avrupa Ligi gruplarına katılamadıkları için üzüldüklerini söyledi.
 
Bunda çeşitli suçluların ön plana çıkartılabileceğini ifade eden Sağlam, ”Herkesin olaya bakışı farklı. Bir gerçek var ki, hiç istemediğimiz bir şekilde UEFA kupasından elendik. Taraftarımızın tepkisini anlayabiliyorum. Onlara hak da veriyorum. Ama bu tepkiyi uzatmak, camiayı kaosa sürükleyecek hale getirmenin hiç kimseye bir faydası yok” diye konuştu.
 
Sağlam, önlerinde iki tane seçenek olduğunu belirterek, şunları kaydetti: ”Bir tanesi ya biz bu olayla yaşamaya devam edeceğiz. Taraftar, camia ve medya bu tepkisini çok daha ileriye götürerek devam ettirecek. Bizler de bu eleştirilerle daha fazla yorulacağız ve bu iş böyle devam edip gidecek. Sonunda Bursaspor başarısız olacak. Diğeri de güçlü ve karakterli insanların yaptığı gibi bu sıkıntılı süreci bir an evvel ortadan kaldırarak ve önümüzdeki hedeflere bakmak. Önümüzde bulunan 2 tane çok büyük hedef var. Önümüzdeki sezon Avrupa kupalarında mücadele etmek istiyorsak, geçen sene finalde kaybettiğimiz Türkiye kupasına uzanmak istiyorsak, bu olumsuzluğu bertaraf edip tekrar camianın bütünleşmesi, kenetlenmesi ve birbirine destek olması lazım. Burada herkese ihtiyacımız var. Özellikle taraftarımıza, şehrin ileri gelenlerine, yerel medyaya. Bursaspor’u seven 7’den 77’ye herkesin desteğine ve katkısına ihtiyacımız olacak.”
 
Galatasaray maçı
 
Galatasaray maçından başlayarak yeniden güzel bir sayfa açmak istediklerini dile getiren Sağlam, ”Yakaladığımız başarıları devam ettirmemiz için elimizden geldiğince mücadelemizi vermeye çalışacağız. İnanıyorum ki, Bursaspor’u seven ve başarısını isteyen herkes bizle beraber gelecektir. Bugün camiada bütünlüğe, kenetlenmeye, birlik ve beraberliğe ihtiyacımız var. Gelin Bursaspor’u seviyorsak bunu başaralım. Bizim başarısızlığımızı isteyen insanlara prim vermeyelim ve onları mutlu etmeyelim” diye konuştu.
 
Sağlam, Serdar Aziz’in sakatlığının devam etiğini ve Ozan İpek’in de maçta bir sakatlık geçirdiğini belirterek, ”Onun dışında da sakatımız yok. Aramıza yeni bir arkadaşımız katıldı. Onun da işlemleri bitti ama antrenman durumu maç için çok müsait değil. Bugün tekrar değerlendirip kadroya alıp almayacağımıza karar vereceğiz” dedi.
 
Oyuncuların hepsine güvendiğini vurgulayan Sağlam, ”Galatasaray gibi çok iyi kadroya sahip. Kendi evinde etkili olan bir takıma karşı çok iyi bir mücadele ortaya koyacağız. İnşallah güzel bir sonuçla 15 günlük milli takım arasına mutlu gireceğiz. Gelecek adına da camiamızı umutlandıracak futbolu sahaya yansıtıp inşallah güzel bir başlangıç olacak bizim için” diye konuştu.
 
”Sercan ile alakalı bir tasarrufumuz yok”
Sağlam, medyada yer alan Sercan’ın transferiyle ilgili, ”Sercan’ı çok severim. Sercan buradan giderken bizle ve taraftarla bir problemi olmadı. Bizim gündemimize de geldi ama Sercan ile alakalı bir tasarrufumuz yok” dedi.
 
Kadro dışı kalan Yenal ve Tagoe ile ilgili de Sağlam, şunları söyledi: ”O oyuncularımızın tekrar takıma katılmaları mümkün değil. Bu kısa zaman zarfı içerisinde de kulübün şartlarına uygun bir şekilde oyuncularımızı bir başka kulübe vermeye çalışacağız. Transfer bitti, bunlar tekrar takıma katılacaklar şeklinde bir düşüncemiz yok. Takımdan başka gidecekler olabilir. Bugün büyük ihtimalle İsmail Hakkı’yı vereceğiz. Onun dışında Barış ve Emre ile alakalı bir düşüncemiz var. Onları da bir yerlere verip bu sezonu oynayarak geçirmelerini ve kendilerini geliştirmelerini istiyoruz.”