Şeytan işini bilir!

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci maçında Manchester United, Chelsea'yi 2-1 yenerek adını yarı finale yazdırdı.

Şeytan işini bilir!
12 Nisan 2011 Salı 23:55 tarihinde eklendi, 1.303 kez okundu.

 

Şampiyonlar Ligi çeyrek final ikinci maçında Manchester United, Old Trafford'da Chelsea'yi konuk etti. İlk maçı 1-0 kazanmanın verdiği avantajla temkinli bir oyun sergileyen ve rakibinin üstüne gelmesini bekleyen Kırmızı Şeytanlar maçtan 2-1 galip ayrıldı ve adını çeyrek finale yazdırdı.
 
Maça Chelsea hızlı başladı. Lampard ve Anelka'yla önemli gol pozisyonlarından yararlanamayan Chelsea'yi uyaran ilk pozisyon 26. dakikada gerçekleşti. Sağ kanattan yapılan ortayı Hernandez kafasıyla ağlara gönderdi ancak hakem ofsayt nedeniyle bu golü geçerli saymadı. 43. dakikada Hernandez bu kez Giggs'in pasıyla bir kez daha topu ağlara yolladı ve maçta durumu 1-0 yaptı. İlk yarı da bu sonuçla tamamlandı.
 
İkinci yarıya Chelsea Torres-Drogba değişikliğiyle başladı. Bu değişiklik Chelsea'nin rakip kalede daha etkili olmasını sağladı. 56. dakikada Fildişi Sahilli golcü sert vurdu ancak Van der Sar gole izin vermedi. 70. dakikada Ramires ikinci sarı karttan kırmızı kart gördü. Bu Chelsea'nin ümitlerini azaltırken, 77. dakikada Drogba sahneye çıktı ve attığı güzel golle maçta durumu 1-1'e getirdi. Kırmızı Şeytanlar ise bu gole aynı dakika içinde cevap verdi. Giggs'in mükemmel pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Park net bir vuruşla, Manchester Unitedlı taraftalara 'tur bizim' dedi.
 
Manchester United maçı 2-1 kazanarak adını yarı finale yazdırdı. Kırmızı Şeytanlar'ın Galli yıldızı Giggs hem oynadığı futbol hem de attırdığı 2 golle hala takımı için ne kadar önemli bir futbolcu olduğunu gösterdi. Chelsea'de ise Torres 12. maçında da gol atmayı başaramadı.
 
Manchester United'ın yarı finaldeki rakibi Schalke-Inter maçının ardından belli olacak. İlk maçı Schalke deplasmanda 5-2 kazanmıştı.