Şimdi ne olacak ?

Genelkurmay Başkanı Org. Koşaner ve kuvvet komutanlarının emekliliklerini istemesi sonrası atama sistemi tamamen alt üst oldu. İşte öne çıkan ihtimaller.

Şimdi ne olacak ?
29 Temmuz 2011 Cuma 18:52 tarihinde eklendi.

 

eamüllere göre Kara Kuvvetleri Komutanı'nın Genelkurmay Başkanı olması gerekiyor. Ancak Kara kuvvetleri Komutanı Erdal Ceylanoğlu'nun da istifa etmesi durumu zorlaştırdı.
 
Bu durumda Jandarma Genel Komutanı olan Necdet Özel'in önce Kara Kuvvetleri Komutanı olarak atanması, hemen ardından da Genelkurmay Başkanı olması bekleniyor. Özel eğer istifa etmez ve Genelkurmay Kurmayı olara atanırsa 2015'e kadar görev başında kalabilir.
 
Işık Koşaner'in istifasının ardından Genelkurmay Komutanlığı'na Necdet Özel'in atanması bekleniyor
Genelkurmay Başkanı Işık Koşaner ve kuvvet komutanlarının istifasının ardından, Genelkurmay Başkanlığı'na atanacak isimde belli olmuş oldu.
 
Koşaner'in istifasıyla boşalan Genelkurmay Başkanlığı'na Jandarma Genel Komutanı Necdet Özel'in atanması bekleniyor.
 
KOMUTA KADEMESİ GEÇTİĞİMİZ YIL BOZULDU
Komuta kademesindeki atama krizi ilk olarak geçtiğimiz yıl Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şura'da yaşanmıştı. Asker, Hasan Iğsız'ı Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na düşünürken hükümet karşı çıkmış ve Necdet Özel'i Jandarma Genel Komutanlığı görevine atamıştı.
 
Necdet Özel'in bu görevinin ardından önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na ardından da Genel Kurmay Başkanlığı'na atanması bekleniyordu.