Şimdi sıra Fener'de

UEFA’nın Sion’u Avrupa Ligi’ne geri alma planı sarı lacivertlileri umutlandırdı.

Şimdi sıra Fenerde
18 Ekim 2011 Salı 08:46 tarihinde eklendi.

 

UEFA’nın, dün akşam saatlerinde kendisini mahkemeye veren Sion Kulübü karşısında teslim bayrağını çekmesi Fenerbahçe’yi umutlandırdı. Transfer usulsüzlüğü nedeniyle UEFA tarafından ihraç edilen İsviçre takımı, kendi ülkesindeki sivil mahkemede açtığı davayı kazanmış ve Avrupa Ligi’ne iade edilme kararı almıştı.
 
Bu kararı uzun süre tanımayan UEFA, sonunda çaresiz kalıp resmi sitesinden bir açıklama yaptı. Açıklamada; Sion’un devam eden grup maçları sırasında Avrupa Ligi’ne alınması için 3 farklı alternatifin sunulacağını belirtti. 
 
İşte bu sürpriz gelişme sarı lacivertlilerce de sevinçle karşılandı. Konu ile ilgili görüşlerine başvurduğumuz Fenerbahçe Kulübü’nün CAS davası avukatı Emin Özkurt, prosedür bakımından iki davanın birbirine çok benzediğini vurguladı. Özkurt, iki davanın içerik olarak birbiriyle ilintili olmamasına rağmen UEFA’nın yürtüttüğü prosedür bakımından benzeştiğini ifade ederek şunları söyledi:
 
Kazanma ihtimalimiz çok yüksek
 
“Bu davayı zaten çok yakından talip ediyorduk. Dün gelinen nokta, bizim açımızdan da son derece olumlu oldu. Çünkü UEFA, her iki olayda da kulüpleri disiplin kuruluna sevk etmeden ceza verdi. Bu nedenle Sion’un durumu, Fenerbahçe lehine de emsal olacaktır. Sion itirazında çok haklı olmamasına rağmen bu davayı prosedür yönünden kazandı. Oysa biz davamızda Sion’a göre çok daha haklıyız. Bizim durumumuzda henüz soruşturma devam ederken bir ceza verildi. Bu nedenle kazanma ihtimalimiz çok yüksek.”
 
Sion’u geri almak için 3 senaryo
 
Sion’u Avrupa Kupalarına geri almayı dün ilk kez telaffuz eden UEFA, CAS’ın konu ile ilgili kararını 24 Kasım’a kadar vereceğini vurguladı. İsviçre’deki sivil mahkeme gibi CAS’ın da Sion’u haklı bulması halinde kulübün Avrupa Ligi’ne geri alınacağını ifade eden UEFA; bu takımın yerine geçen Celtic’in de kupaya devam ettirileceğini açıkladı. 
 
UEFA, Sion’u şu senaryolardan biriyle kupaya alabileceğini belirtti:   
 
 Sion’un yerine Celtic’in alındığı I Grubu’nda oynanan tüm maçların iptali ve Sion’un katılımıyla 5 takımlı tek devreli lig usulüne göre oynanması.
 
Oynanan maçların geçerli sayılması. Sion’un da dahil olacağı ekstra karşılaşmaların diğer gruplardan farklı olarak şubat ayında tamamlanması. 
 
Sion’un gruplarda oynamadan bu turu geçmiş sayılması. İsviçre temsilcisi bu durumda doğrudan son 32 takım arasına kalacak.
 
Mahkeme ne demişti?
 
İSVİÇRE mahkemesi, Sion’un Avrupa Ligi’nden men edilmesi üzerine açılan itiraz davasında tekrar organizasyona dahil edilmesi kararını vermişti. Mahkeme ayrıca UEFA’ya men kararını bozmadığı her gün için bin İsviçre Frankı para cezası verdi ve 33 bin Frank’lık yasal mahkeme masraflarının da UEFA tarafından ödenmesini istemişti.