Sivas'ta Carlos kanunları

Roberto Carlos, bu sabah yapılan çalışmada bekleneni veremeyen futbolcularına malzeme toplama cezası verdi, oyuncularına daha gayretli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.

Sivasta Carlos kanunları
07 Temmuz 2013 Pazar 16:20 tarihinde eklendi.
DÜŞ KOŞU ARDINDAN ÇABUKLUK ÇALIŞMASI
 
Sivasspor yeni sezon hazırlıklarını bugün de kulüp tesislerinde sürdürdü. Roberto Carlos yönetiminde sabah yapılan antrenman kısa süreli düz koşu ile başladı. Ardından futbolcular, kondisyoner Walmir Cruz yönetiminde yaklaşık yarım saat süren bir çabukluk çalışması yaptı.
 
SICAK ETKİLEDİ
 
Bu çalışmanın ardından 3 takım halinde maç yapan futbolculardan yenilen kırmızı takıma ceza verildi. Ceza olarak futbolcular kale direklerini yerine taşırken bazı futbolcular ise idman malzemelerini topladı. Yaklaşık 2 saat süren çalışma ve sıcak havada futbolcuların bir hayli yorulduğu görüldü. Çalışmaya izinli olan kaleci Milan Borjan katılmadı.
 
CARLOS'TAN SERT UYARI
 
Antrenmandan sonra futbolcuları toplayan Roberto Carlos, uyarılarda bulundu. Carlos, herkesin kendisine çeki düzen vermesini ve idmanlarda daha ciddi davranmasını beklediğini belirterek bundan sonra çalışmalar sırasında kaybeden takıma ceza vereceğini açıkladı. Daha sonra değerlendirmelerde bulunan Carlos,  şunları söyledi:
 
"Biz bir aileyiz. Ben yaptırdığım idmanlarda takımlardan en iyi mücadeleyi, en iyi oyunu ve hırslı olmalarını beklerim. Futbolcularımla bununla ilgili konuştum. Yani tek bir kişi bir takıma zarar veremez. Bunun için herkes antrenmanlarda elinden gelenin en iyisini yapmak zorunda."
 
Futbolcuları yaptıkları tüm antrenmanlarda istekli ve arzulu görmek istediğini belirten Carlos, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Ben futbolcu olarak her zaman kazanan bir Roberto Carlos'tum. Teknik direktör olarak da kazanan bir Carlos olmak istiyorum. Bu yüzden onlara biraz kendi mantığımı göstermek istedim. Tabi ki onları yavaş yavaş tanıyorum. Futbolcularım da beni yavaş yavaş tanıyor. Ama bizden kazanmamızı bekleyen bir şehir var. Onların bu beklentilerini karşılamak için elimizden geleni yapıyoruz. Takımdaki futbolcular, kendilerini ispatlamış futbolcular. Düzelteceğimiz çok eksikler var. Bunlar hem fiziksel anlamda, hem de teknik ve taktiksel anlamda. Ama hepsi iyi futbolcular. Üzerlerinde durarak onları iyi çalıştırarak Türkiye liginde çok iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum."
 
'TRANSFERİ DEĞERLENDİRECEĞİZ'
 
Takıma yeni katılan Cicinho'nun antrenman eksiği bulunduğunu, Rengifo'nun ise hazır olduğunu belirten Carlos, "Cicinho, yaklaşık bir aydır topla antrenman yapmıyordu. Önümüzdeki günlerde o da takıma katılarak top ile çalışmalara başlayacak. Rengifo ise Peru Ligi'nde oynuyordu. Bunun için takıma hazır olarak geldi. O da önümüzdeki günlerde tam olarak  takıma katılacak" dedi.
 
Transfer konusunda başkan ve sportif direktör ile konuşup değerlendirme yapacağını belirten Carlos, "Daha sonra birlikte karar vereceğiz. Futbolcularımızın şu andaki durumları izleyip takımımıza ne gerekli, onları değerlendireceğiz. Ama şimdi önemli olan şu andaki takımımız ile idmanlarımızı yapmak" diye konuştu.