"Sneijder Fener'e gitmeliydi"

Sarı-lacivertli ekibin eski Hollandalı yıldız oyuncusu Pierre van Hooijdonk vatandaşı Wesley Sneijder ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Sneijder Fenere gitmeliydi
12 Mart 2013 Salı 16:59 tarihinde eklendi, 1.357 kez okundu.

 

Fenerbahçe'nin eski futbolcusu Pierre van Hooijdonk Alman bir internet sitesine verdiği röportajda çarpıcı ifadeler kullandı.
 
Hollandalı vatandaşı Wesley Sneijder'in Galatasaray'a transfer olması ile ilgili olarak "28 yaşında bir futblcunun Türkiye'ye gitmesi anlaşılır gibi değil. İngiltere , Almanya gibi daha kaliteli yerlere gidebilirdi" açıklamasını yaptı.
 
Pierre van Hooijdonk Sneijder'in kararında Türkiye'den kazanacağı yıllık 4,5 milyon euroluk rakamın etkisinin büyük olduğunu söylerken Hollandalı futbolcunun İngiltere ve Almanya'da bu rakamın alamayacağını bu açıdan en iyi alternatifin Galatasaray olduğunu da söyledi.
 
"Sneijder Alex'in yerini doldurabilir"
 
Hooijdonk, Sneijder'in Fenerbahçe'ye transferi konusunda Sarı-lacivertli taraftarın beklentisini karşılamak isteyerek transferde etkin olmaz istediğini belirtirken "Ona bu rakamı kim verebilir ki? Sadece Galatasaray. O yüzden Fenerbahçe'ye transferinin kendisi için daha iyi olacağını düşündüğünü söyleyen futbol adamı "Alex'in gidişinden sonra Fenerbahçe'ye gitseydi daha iyi olurdu. Alex ile oyunları kesişiyor. O boşluğu doldurabilirdi. Galatasaray'da şimdi mevkilerde deneniyor, tam uyum sağlayamadı. Fenerbahçe'de bir beyin olabilirdi." dedi.
 
"Taraftar Sneijder'e daha fazla sabretmeli"
 
Sneijder transferinin kötü bir hamle olup olmadığıyla ilgili olarak; "Sneijder güçlü biri ve ayakta kalmayı öğrendi. Benim için böyle oyuncular belirli bir prestijle oynarlar, taraftarlar daha fazla sabretmeli. Ben büyük umutlarla Türkiye'ye transfer olan genç oyuncular için büyük bir risk olduğunu düşünüyorum. Herleyin ötesinde, Almanlar Türklerin bu oyunu ne kadar önemsediklerini hafife alıyor. Bir oyuncu gelir gelmez performans göstermezse direkt kötü olarak gösteriliyor. Benim tavsiyem, herkes acele etmemeli. Şüphe ediyorsanız, bir yıl sonra görürsünüz. O zaman oyuncunun nasıl oynadığını görürsünüz" açıklaması yaptı.
 
"Frikikler benim imzamdı"
 
Hollanda, İngiltere, Türkiye, İskoçya ve Portekiz'de büyük başarılar kazanan van Hooijdonk'a Fenerbahçe'de sadece frikikleriyle anılmasının rahatsız edip etmediğine ise, "Yazık tabii, cünkü kariyerimde 400'den fazla gol attım ve bunların yalnızca 50 küsür kadarı frikikten. Bununla birlikte benim hafızalarda bu şekilde yer almam sorun değil. Frikikler benim imzamdı ve bu özelliğimi geliştirebilmek için çok zaman harcadım. Çocukluğumda bu konuda kötüydüm ama iyi bir frikik atıcısı olabilmeniz için bunun üzerinde çok çalışmanız gerekiyor" dedi.
 
Hollandalı efsane son olarak, frikikteki idolleri olarak 1980 Avrupa Şampiyonası'nda Platini ve 1982 Dünya Kupası'ndaki Zico'yu gösterdi.
 
(sporx)